Frontex Raporuna Göre AB Ülkelerinde Göçte Belirgin Düşüş

Frontex'in raporuna göre, Avrupa Birliği ülkelerine yapılan sınırdan geçişler bu yıl yüzde 23 azaldı. Orta Akdeniz ve Batı Balkanlar'da düşüş yaşanırken, Batı Afrika ve Doğu Akdeniz rotalarında artış görüldü. Suriye, Mali ve Afganistan'dan gelen geçişler öne çıktı.

Avrupa Birliği'nin sınır güvenliğinden sorumlu Frontex'in açıkladığı rapora göre, bu yıl AB ülkelerine yönelik düzensiz göçlerde önemli bir düşüş yaşanmış. Özellikle Orta Akdeniz ve Batı Balkanlar'da azalma görülürken, Batı Afrika ve Doğu Akdeniz'den gelen geçişlerde artış dikkat çekiyor.

Avrupa Birliği'nin sınır güvenliğinden sorumlu Frontex, bugün yayımladığı raporda AB ülkelerinin sınırlarından geçişlerde bu yıl yüzde 23 oranında bir düşüş yaşandığını belirtti. Rapora göre, başlıca göç yolları arasında Orta Akdeniz ve Batı Balkanlar'da belirgin düşüşler görülürken, Batı Afrika ve Doğu Akdeniz rotalarında ise önemli artışlar kaydedildiği bildirildi.

Özellikle Orta Akdeniz üzerinden yapılan geçişlerin yüzde 58 azaldığı vurgulandı. Batı Balkanlar sınırlarından geçişlerde ise yüzde 71'lik bir düşüş gözlendiği raporda yer aldı. Ayrıca, Batı Afrika ve Doğu Akdeniz'den gelen geçişlerin önemli ölçüde arttığı ve bu yıl en fazla geçiş yapmaya çalışan ülkeler arasında Suriye, Mali ve Afganistan'ın bulunduğu belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.