Furkan Vakfı'ndan darbe girişimi açıklaması

Cemaat’in darbe girişiminden bir gün önceki “Erdoğan'ın kalemi kırılmıştır'' sözleriyle gündeme gelen Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul’un darbe girişiminin olduğu gece canlı yayındaki sözlerine dair vakıftan açıklama...

Cemaat’in darbe girişiminden bir gün önceki “Erdoğan'ın kalemi kırılmıştır'' sözleriyle gündeme gelen Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul’un darbe girişiminin olduğu gece canlı yayındaki sözlerine dair vakıftan açıklama geldi.  

Furkan Vakfi'nın açıklaması şu şekilde;

Sahih İslam anlayışını yaşamak ve yaşatmaktan başka bir derdi olmayan, tüm çabasını İslam medeniyetinin yeniden inşası için yapılan faaliyetlere ve özellikle de insan yetiştirmeye yoğunlaştıran Vakfımız, çalışmalarının Allah’ın izniyle büyümesi ve halkımızın teveccühünü kazanmaya başlamasıyla iftiralara ve kumpaslara maruz kalmıştır.

Hiçbir parti, kurum ve cemaatle alakası olmayan ve bu konuda gereken şeffaflığa ve netliğe sahip olan vakfımız Muhterem Hocamızın samimiyetle ve ferasetle yaptığı uyarılar, eleştiriler ve siyasi analizler sebebiyle adeta bombardımana tutulmuştur. Hiçbir merciden korkmadan İslami bakışla ülkemizde yaşanan olayları değerlendirmek ve hükümeti yanlışlarında uyarmak elbette ki âlimlerin görevidir. Bu suç olmaktan öte takdir edilecek bir durumdur ki Muhterem Hocamız bunu bu hükümete mahsus olarak değil İslami hizmetlere başladığı ilk yıllardan itibaren yapmıştır. Görünen odur ki bazı karanlık güçler eleştiri ve uyarıları bahane ederek ve bir takım yetkilileri ve sosyal medyayı yanlış yöne kanalize edip bizi hedef haline getirmeye çalışmaktadır.

İnternet üzerinden gerçekleştirilen bu operasyonu yapanların bir ekip olduğu ve bu ekibin gece –gündüz Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin yaptığı açıklamalardan saniyelik cımbızlamalar yaparak videoların istedikleri şekilde anlaşılmasını sağladıkları ortadadır. Bu şekilde sosyal medya üzerinden servis edilen videolarla pek çok kişi ve sitenin bizi yanlış tanıyıp yanlış tanıtmasına sebep olmaktadırlar. IŞİD’ci, HDP’ci, İrancı, Rus taraftarı, FETÖ’cü vs. iftiraları bunlardan sadece bir kaçıdır. (Bu konuda sitemizde bir bölüm bulunmaktadır. Bkz.: 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

1 Mayıs'ta gözaltına alınanlardan 182'si serbest bırakıldı
‘Gözünüz aydın bu da ama böyle gönderildi’
İnsanı üzen bir üçüncü dünya ülkesi fotoğrafı
Rasim Ozan Kütahyalı'dan Fatih Altaylı'ya: Erdoğan'ın askerlerinin bir numarasıdır
İsmailağa kapılarını ilk kez gazetecilere açtı