Futbol Federasyonu Eski Başkanı Chen Xuyuan'e Ömür Boyu Hapis Cezası!

67 yaşındaki eski Çin Futbol Federasyonu Başkanı Chen Xuyuan, rüşvet suçlamasıyla ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca Xuyuan'ın daha önceki rolü olan Şangay Uluslararası Liman Grubu'nun başkanlığı da araştırmaya dahil edildi..

Çin Futbol Federasyonu'nun eski başkanı Chen Xuyuan, rüşvet suçlamalarıyla ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Xuyuan, Ocak ayında toplam 81 milyon Yuan (11,2 milyon Dolar) değerinde rüşvet aldığını itiraf etmişti. Çin futbolunda birçok antrenör ve oyuncuyla ilgili soruşturma devam ederken, Huangshi Orta Halk Mahkemesi'ndeki duruşma, Chen'in 2010 ile 2023 yılları arasındaki yasa dışı faaliyetlerini ortaya koydu. Ayrıca Xuyuan'ın daha önceki rolü olan Şangay Uluslararası Liman Grubu'nun başkanlığı da araştırmaya dahil edildi.

Savcılar, spor alanında yaşanan en büyük yolsuzluklardan birini soruştururken, Xuyuan'ın proje sözleşmeleri alarak ve spor etkinliklerini düzenleyerek para ve değerli eşyalar karşılığında rüşvet kabul ettiğini belirtti.

Çin yerel basını, üç üst düzey futbol yetkilisinin de yolsuzluk suçlamalarıyla 8 ila 14 yıl hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi.

Ayrıca, eski milli futbolcu ve teknik direktör Li Tie'nin de maçlarda şike yaptığını ve Chen dahil olmak üzere bazı kişilere rüşvet teklif ettiğini itiraf ettiği belirtildi. Li Tie, bir dönem İngiltere Premier Lig takımlarından Everton'da da forma giymişti

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Futbolda garip bir maç daha
Galatasaray 33 milyon euroluk bombayı patlatmak için harekete geçti!
Beşiktaş'ın tarihine damga vurmuştu: Yeni kulübü şimdiden belli oldu!
Beşiktaş 95 euroluk dünya yıldızının bomba transferi için hazırlanıyor!
Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu'ndan kötü haber aldı! Taraftarları üzecek gelişme