Futbol tarihinin 13 yılına damga vuran kaleci! Fernando Muslera adıyla başarıyı yan yana yazdırdı!

Süper Lig'de çıktığı 25 karşılaşmada yediği 14 golle maç başına 0,56 ortalama yakalayan tecrübeli file bekçisi, başarıyla adını bir yazdırdı! sarı-kırmızılılardaki 13 sezonluk kariyerinde en iyi başarı!

Maç kazandıran kurtarışlarla, "Kim Muslera'ya sahip olursa o kazanır" dedi. ve "Muslera son dakika"; Bu sözleriyle futbolseverler arasında popülerlik kazanan Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, performansıyla hayatın beklenmedik dinamiklere sahip olduğu futbola öngörülebilirlik katmayı başardı.

MUSLERA TARİH YAZIYOR! BAŞARI İNANILMAZ!

Kapı bekçilerinin anlamını belki de en iyi özetleyecek kelimelerden biri, yazar olmadan önce kapı bekçisi olan Fransız varoluşçu filozof ve Nobel ödüllü Albert Camus'aa aittir.

Camus'nin hayatın ve futbolun öngörülemeyen tarafıyla bağlantısı: "Hayatta öğrendiğim her şeyi futboldan ve kaleci olarak öğrendim; çünkü top hiç beklediğim açıdan gelmedi."

Sparta Prag ve MKE Ankaragücü karşısında kalecilik sözlüğüne muhteşem kurtarışlar ekleyen 37 yaşındaki Muslera, etkileyici performansıyla futbolseverleri şaşırtmaya devam etti. İlerleyen yaşına rağmen kariyerinin en iyi sezonu!

GALATASARAY'DA 13. SEZONU; MUSLERA ŞU ANDA KARİYERİNİN EN İYİ DÖNEMİNİ YAŞIYOR!

Süper Lig'de çıktığı 25 maçta maç başına 0,56 gol ve 14 gol ortalamasıyla oynayan tecrübeli oyuncu, önceki sezonlardan bu yana en iyi performansını sergiledi.

Sarı-kırmızılılarla şampiyonluk kazandığı ilk sezonunda (2011-2012) maç başına 0,7 gol yiyen Muslera, bu ortalamayı geride bırakmayı başardı.

Muslera'nın maç başına attığı gol; 2019–20 sezonunda 0,73, 2022–23 sezonunda 0,79 ve 2013–14 sezonunda 0,86 oldu.

Uruguaylı kaleci, ligde en az 20 kez forma giyen bir kaleciyi değerlendirirken, Hollanda'nın PSVand takımından Arjantinli Walter Benitez ve İtalya'nın Inter takımından İsviçreli Yann Sommer ile ilk üçte yer aldı.

Kendi kalesine 10 gol atan Benitez 0,45, 12 gol atan Sommer 0,5 ve 14 gol kurtaramayan Muslera ise 0,56 ortalama kaydetti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Arda Turan'ın Fatih Terim'e yönelik yaptığı açıklama Galatasaray taraftarlarını kızdırdı!
Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi: Sezonun Parlayan Gol Makinesi!
Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz: Fenerbahçe Maçı Öncesi Açıklamaları
Aziz Yıldırım, Başkan Adaylığı İddialarına Yanıt Verdi
Devler Ligi'nin final mücadelesi, Real Madrid ile Borussia Dortmund arasında gerçekleşecek