Futbolda Cezalar Kapıda: PFDK, Süper Lig Kulüplerini Vurdu!

PFDK, Süper Lig 6. haftasında yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Göztepe, Konyaspor, Antalyaspor ve Kasımpaşa’ya toplamda yüksek para cezaları uyguladı; ayrıca Kasımpaşa'dan Josip Brekalo da 2 maç men cezası aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trendyol Süper Lig'den toplamda 7 kulübe çeşitli para cezaları uyguladı. PFDK'nın yaptığı açıklamaya göre, 6. haftada gerçekleşen maçlardaki disiplin ihlalleri sebebiyle Fenerbahçe, 486 bin lira ceza alırken, Galatasaray 433 bin 500 lira ile en çok ceza alan ikinci kulüp oldu. Beşiktaş, Göztepe ve Konyaspor ise her biri 168 bin lira para cezasıyla cezalandırıldı. Antalyaspor ve Kasımpaşa ise 40 bin 500 lira ceza alarak bu ceza listesini tamamladı.

Ayrıca, Kasımpaşa'nın Hırvat futbolcusu Josip Brekalo, rakibine yönelik ciddi bir faul gerçekleştirdiği için 2 müsabakadan men cezası aldı. Bu durum, kulübün moralini olumsuz etkileyebilirken, disiplin kurulu tarafından alınan bu kararların ligdeki rekabeti nasıl etkileyeceği merak ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.