Füze İddialarına Yanıt Olarak Yaptırım Kararı Alan Ülkelerin Temsilcileri Çağrıldı!

İran, İngiltere, Almanya, Fransa ve Hollanda'nın diplomatik temsilcilerini İran'a yönelik yeni yaptırımları ve Rusya'ya balistik füze gönderme iddiaları nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

İran Dışişleri Bakanlığı, Rusya'ya balistik füze gönderdiği iddiaları nedeniyle ülkeye yaptırım uygulama kararı alan İngiltere, Almanya, Fransa ve Hollanda'nın diplomatik temsilcilerini Bakanlığa çağırdığını duyurdu. Açıklamada, İran’ın Rusya’ya füze gönderdiği yönündeki iddiaların kesinlikle doğru olmadığı ve Tahran’ın Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa herhangi bir şekilde müdahil olmadığı vurgulandı.

İran, ABD'nin çizgisinde hareket eden ve ülkesini Ukrayna savaşına dahil etme çabasında olan bu asılsız suçlamaların, ülkeye yönelik yaptırımların gerekçesi olarak kullanıldığını belirtti. Dışişleri Bakanlığı, İngiltere, Almanya, Fransa ve Hollanda’nın temsilcilerinin bu suçlamaların ardından tepki olarak çağrıldığını açıkladı. Bakanlık, bu ülkelerin İran’a karşı uyguladığı yaptırımlara uygun bir karşılık verileceğini ifade etti.

ABD ve Avrupa ülkeleri, İran’ın Rusya’ya balistik füze gönderdiği ve bu füzelerin Ukrayna savaşında kullanılabileceği iddialarını öne sürerek Tahran yönetimine yaptırım kararı almıştı. İran, bu iddiaları yalanlayarak uluslararası toplumu bilgilendirme ihtiyacı duyduğunu belirtti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.