Füze yüklü Rus gemileri Boğaz'dan geçti!

Zeleny Dol ve Serpukhov adlı iki Rus savaş gemisi, İstanbul Boğazı'ndan öğle saatlerinde geçti. Reuters haber ajansının görüntülediği füze taşıyan gemiler, Akdeniz'e doğru açılacak.Rus savaş gemilerinin, geçiş zamanlaması...

Zeleny Dol ve Serpukhov adlı iki Rus savaş gemisi, İstanbul Boğazı'ndan öğle saatlerinde geçti. Reuters haber ajansının görüntülediği füze taşıyan gemiler, Akdeniz'e doğru açılacak.

Rus savaş gemilerinin, geçiş zamanlaması dikkat çekiyor. ABD-Türkiye-Suudi Arabistan-Katar ve İsrail destekli cihatçılarla savaşın tüm şiddetiyle devam ettiği Suriye'de ABD iki gün önce Rusya ile ipleri koparmıştı.

Eylül ayındaki Kurban Bayramı'nda ilan edilen geçici ateşkesin ardından bir süre silahların sustuğu ülkede, dünya devleri arasındaki görüşmeler sonuç vermedi ve ateşkes çöktü.

Moskova yönetimi, son olarak Suriye topraklarına S-300 füze sistemi yerleştirdiğini dün ilan etmişti. Rus üssünün bulunduğu liman kenti Tartus'a yerleştirilen füzelere ABD tepkili. Washington kanadı, saatler sonra yaptığı açıklamada Suriye'de askeri seçeneklerin masaya geleceğini duyurmuştu. Washington Post gazetesi ise, ABD uçaklarının doğrudan cihatçılarla mücadele ederek ülkesini savunan Suriye devletini vurabileceğini yazdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Amsterdam'daki 'Filistin' eylemine müdahale: 125 üniversite öğrencisine gözaltına alındı
Bomba İhbarıyla British Airways Uçağı Tahliye Edildi
Gece Boyu Refah'a Yönelik Saldırılar Devam Etti
Hindistan Siyasi Skandalı: Modi'nin Müttefiki Cinsel Saldırı İddialarıyla Kaçtı
Almanya ve Japonya, Çin'e Karşı İşbirliğini Güçlendiriyor