G7 Bakanlarından İran'a Yeni Yaptırımlar Kararı: İsrail'in Güvenliği Vurgusu ve Ortadoğu Gerilimi

G7 Dışişleri Bakanları, İran'a yeni yaptırımlar getirme kararı aldı. İsrail'in güvenliğine bağlılık vurgulanırken, gerilimi tırmandırmamak için çağrı yapıldı. Ortadoğu'da istikrarsızlığın sorumlusu olarak İran işaretlendi. İsrail'in Refah'a askeri operasyonuna karşı çıkıldı.

G7 Dışişleri Bakanları, İran'a yönelik misillemeye yanıt olarak yeni yaptırımların geleceğini duyurdu. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail'in güvenliğine bağlılık vurgusu yaparken, gerilimin artmaması gerektiğini belirtti. Toplantıda, İran'ın Ortadoğu'daki istikrarsızlaştırıcı eylemlerinden sorumlu tutulması ve İsrail'in Refah'a olası askeri operasyonuna karşı çıkılması da dikkat çekti. Gaza'da sürdürülebilir bir ateşkes çağrısı yapıldı.

İsrail'in İran'a yönelik misillemesinden sonra, G7 dışişleri bakanları Capri adasında bir araya geldi. Toplantının ardından ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, G7 ülkelerinin İran'a yeni yaptırımlar getireceklerini açıkladı. Blinken, İsrail'in güvenliğine olan bağlılıklarını vurgulayarak, gerilimi artırmamak adına taraftar olduklarını belirtti.

Capri'deki toplantıda bir araya gelen bakanlar, İran'ı Ortadoğu'daki istikrarsızlaştırıcı eylemlerinden sorumlu tutacaklarını ifade ettiler. Ayrıca, Gazze'de sürdürülebilir bir ateşkes çağrısı yaparak, İran ve İsrail'e daha fazla tırmanmadan kaçınmaları gerektiğini vurguladılar.

Bakanlar, İsrail'in Refah'a geniş çaplı bir askeri operasyon düzenlemesine karşı olduklarını da belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Sanal ilişki ona gelir kapısı oldu: Sharna Beckman 10 dakikada 30 bin TL kazanıyor
Trump'ın 'sus payı' davasında çapraz sorgu yapıldı: Ses kaydı dinletildi
İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması