G7 dışişleri bakanlarına "soykırımı durdurun" protestosu

G7 dışişleri bakanları, Capri adasında gerçekleşen toplantının son gününde bir araya geldi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitri Kuleba da bu toplantıya katıldı. Kuleba, Rusya'ya karşı savaşta yardımcı olmak için gereken özel önlemleri G7 ülkeleriyle birlikte belirlediklerini ifade etti.

Dünyanın en büyük yedi ekonomisine sahip ülkelerin dışişleri bakanları, Capri adasında bugün son oturum için bir araya geldi. G7 grubu olarak bilinen ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Kanada ve Japonya'nın bakanlarının yanı sıra Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitri Kuleba da toplantıya katıldı.

Kuleba, G7 ülkeleri ile birlikte Rusya'ya karşı savaşta gerekli "özel önlemleri" belirlediklerini ifade etti. Rusya'nın zafer kazanması durumunda Avrupa'nın savaşa sürüklenebileceği uyarısında bulunan Kuleba, Ukrayna'nın Avrupa'yı daha büyük bir çatışmadan kurtarmak için gerekli tüm kaynakları mümkün olan en kısa sürede sağlama kapasitesine sahip olduğunu vurguladı.

Kuleba, daha fazla ayrıntı vermedi.

ORTAK BİLDİRİ AÇIKLANDI

G7 dışişleri bakanları, yayınlanan taslak sonuç bildirisinde Ukrayna'nın hava savunma kabiliyetlerini güçlendirmeye odaklandıklarını ve bu yolda ortaklarıyla işbirliği yapacaklarını belirtti. Ancak, bildirinin henüz nihai olmadığı ve değişikliklere açık olduğu vurgulandı.

Bu arada, G7 toplantısının yapıldığı binanın önünde Filistin yanlıları, İsrail'i protesto etmek için bir araya geldi. Protestocular, "Soykırıma son verin" yazılı bir pankart taşıdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını açmayı reddetti
İsrail sivilleri hedef almaya devam ediyor
ABD-Rusya Uzay Gerilimi: Cosmos-2553 Uydusu Tartışması
Ibu Yanardağı'nda Uyarı Seviyesi Yükseldi: Endonezya'da Volkanik Faaliyetler Alarm Veriyor
Ukrayna Barış Zirvesine 50'den Fazla Ülke Katılacak