G7 liderleri İran-İsrail gerilimini görüşmek için toplanacak

İtalya'nın G7 Dönem Başkanı olarak yaptığı çağrı üzerine, G7 üyesi ülkelerin liderleri bugün video konferans yoluyla İran'ın İsrail'e hava saldırısını ele alacaklar.

G7 ülkeleri, ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Kanada ve Japonya, İran'ın İsrail'e yönelik saldırısını bugün tartışacaklar. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, İtalyan hükümetinin İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarını kınadığını ve G7 Dönem Başkanı olarak liderler düzeyinde bir konferans düzenleneceğini belirtti. Ayrıca, bölgedeki istikrarsızlığa ilişkin endişelerini dile getirdi ve bunun önüne geçmek için çaba sarf ettiklerini vurguladı.

ATEŞE SU DÖKMEK İSTİYORUZ

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, bir röportajında, dün gece başlayan misillemenin tehlikeli bir döngü başlatabileceğini ve önlerindeki birkaç saatin kritik olduğunu söyledi. Tajani, 12 Nisan'da İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile yaptığı telefon görüşmesinde, G7 Dönem Başkanı İtalya'nın barışa ve bölgedeki çatışmaların yayılmasının önlenmesine bağlı olduğunu vurguladığını aktardı.

Tajani, İran'ın durmasını umduğunu belirterek, G7 ülkelerini harekete geçireceklerini ifade etti. Ayrıca, yaşananları siyasi açıdan birlikte değerlendireceklerini ve öncelikle Gazze Şeridi'ne, Lübnan'a, İsrail sınırına ve Hizbullah'ın bulunduğu bölgelere odaklanacaklarını söyledi. Tajani, siyasetin daha fazla kontrol edemeyeceği bir döngü istemediklerini ve ateşe su dökmek istediklerini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Trump'ın avukatları, "sus payı" davasıyla ilgili savunmalarını bitirdi
Blinken ifadesini verdi: "Yakalama kararı başvurusu Gazze'de ateşkesi zorlaştırır"
Gazze'ye yardım için alternatif rotalar belirleniyor
Joe Biden'ın benzin fiyatlarını düşürmek için yeni hamlesi: 1 milyon varil satılacak
İsrail ABD baskısına dayanamadı: AP'nin ekipmanlarını iade edecek