G7 Maliye Bakanları: Rusya ve Çin Politikalarına Karşı Sert Tavır Alıyor

G7 Maliye Bakanları, Rus varlıklarının Ukrayna'daki zararı ödemeden dondurulacağını belirtti. Ayrıca, Çin'in piyasa dışı politikalarına karşı endişelerini dile getirdiler ve küresel asgari vergi anlaşmasını Haziran 2024'e kadar imzalamayı hedeflediklerini açıkladılar.

G7 Maliye Bakanları, İtalya'da toplandı ve Rusya'nın Ukrayna'daki faaliyetlerine karşı sert önlemler aldı. Rus varlıklarının dondurulması ve Ukrayna'ya kredi seçeneklerinin sunulması gibi kararlar alındı. Ayrıca, Çin'in ekonomik politikalarına yönelik endişeler dile getirilirken, küresel vergi anlaşmasının imzalanması için Haziran 2024'e odaklanıldı.

G7 Maliye Bakanları Toplantısı, İtalya'da devam ediyor.

Bakanlar, bugün yaptıkları taslak açıklamada, hukuk sistemlerine uygun olarak, Rus varlıklarının dondurulacağını ve Ukrayna'da yol açtığı zararı ödeyene kadar bu durumun devam edeceğini belirtti.

Haziran ayındaki zirvede G7 liderlerinin Ukrayna'ya kredi konusunda seçenekler sunacaklarını da vurguladılar.

Bakanlar ayrıca Çin ile ilgili endişelerini dile getirdi.

Açıklamada, "Çin'in işçilerimizi, sektörlerimizi ve ekonomik dirençliliğimizi baltalayan piyasa dışı politika ve uygulamalarını kapsamlı bir şekilde kullanmasından endişe duyuyoruz" ifadesine yer verildi.

Çin mevzusunda Dünya Ticaret Örgütü ilkeleri doğrultusunda "eşit bir oyun alanı sağlamak için" adım atacaklarını da belirttiler.

Öte yandan, G7 maliye bakanları, küresel asgari vergi anlaşmasının ilk ayağını Haziran 2024 sonuna kadar imzalamayı hedeflediklerini kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.