Galata Kulesi bir ay ziyarete kapatılacak!

Galata Kulesi, depreme karşı güçlendirme ve dış cephe onarımı sebebiyle bir ay süresince ziyarete kapatılacak. Restorasyon sürecinde, kulenin beden duvarlarında bulunan ortalama 400 göçmen kuş yuvasına zarar verilmeyecek.

Galata Kulesi, deprem riskine karşı yapılan güçlendirme ve dış cephe onarımları nedeniyle 23 Şubat'tan itibaren bir ay boyunca ziyarete kapatılacak.

1 AY BOYUNCA KAPATILACAK


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kulede çatı onarımı çalışmaları sırasında 8. katının 2023 Kasım ayından bu yana ziyarete kapatıldığı belirtildi. Bu süre zarfında, kuledeki sembolik alenin koruma çalışmalarının tamamlandığı ve dün eski yerine yerleştirildiği ifade edildi. Ayrıca, yapının beden duvarları ve zemini için jeoradar çalışmalarının gerçekleştirildiği bildirildi.

Yapılan incelemeler sonucunda, Galata Kulesi'nin dış cephe onarımlarının da yapılacağı belirtildi. Restorasyon sürecinde, kulede bulunan yaklaşık 400 kuş yuvasının zarar görmemesi için özen gösterileceği vurgulandı. Tüm bu işlemlerin, kuşların göç dönemleri dikkate alınarak titizlikle planlanacağı ifade edildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından, Galata Kulesi'nin yeniden ziyarete açılması planlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Motosikletle çocuğa çarpıp kaçmıştı, şüpheli yakalandı
İBB, Ali Selim Metli'nin isteğini yerine getirdi
Enerjide acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de
Fatih Terim'den Denizbank'a tazminat davası
İşte tutuklanan polis müdürlerinin ifadeleri