Galatasaray, Dev Kulüplerin Kaçırdığı Yıldızı Kaptı!

Napoli’de ırkçı paylaşımlar, sakatlıklar ve transfer başarısızlıklarının ardından Victor Osimhen, Galatasaray’ın radarına nasıl girdi? The Athletic, Nijeryalı yıldızın adım adım Türkiye’ye uzanan transfer hikayesini mercek altına aldı.

Victor Osimhen’in Galatasaray’a transfer hikayesi, 2022-23 sezonundaki başarısından sonra başlamıştı. Napoli formasıyla Serie A’da gol krallığına ulaşan ilk Afrikalı oyuncu olan Osimhen, Ballon d’Or’da sekizinci sırayı aldı.

Ancak Napoli’deki kariyerinin son dönemi, istikrarsız performanslar ve sakatlıklarla doluydu. Şampiyonluk sonrasında da formu düşen yıldız oyuncu, kulübün TikTok hesabında yapılan ırkçı paylaşımlar sonrasında Napoli ile ilişkisini onarsa da, geleceği belirsiz hale geldi.

PSG ve Chelsea gibi dev kulüplerin ilgisiyle gündeme gelen Osimhen, bu transferlerden sonuç alamadı. İdolü Didier Drogba’nın izinden gitme şansını fark eden Galatasaray, oyuncuyu kadroya katma fırsatını kaçırmadı. Hava toplarında etkili, preste becerikli ve komple bir santrfor olan Osimhen, Galatasaray’da yeni bir başlangıç yapmaya hazırlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.