Galatasaray Evinde Kazandı, Hakem Kararı Gündemi Salladı!

Galatasaray, Süper Lig'de Corendon Alanyaspor'u Yunus Akgün'ün attığı golle 1-0 mağlup etti. Maçın son dakikalarında yaşanan penaltı tartışmaları ise karşılaşmaya damga vurdu.

Milli maç arası öncesinde Süper Lig'de Galatasaray, Corendon Alanyaspor'u Nef Stadyumu'nda konuk etti. Zorlu karşılaşmada sarı-kırmızılılar, ilk yarıda bulduğu tek golle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Galatasaray'a galibiyeti getiren gol, maçın 28. dakikasında Yunus Akgün'den geldi. Genç oyuncu, ceza sahası içinde buluştuğu topu düzgün bir vuruşla ağlara göndererek takımını öne geçirdi.

İLK YARIYA HAKİM OLDU

Galatasaray, karşılaşmanın ilk yarısında oyun kontrolünü elinde tutarak rakip Alanyaspor'a çok fazla pozisyon vermedi. Yunus Akgün'ün golüyle skor üstünlüğünü elde eden Galatasaray, zaman zaman hücumdaki etkili performansıyla farkı artırmaya çalıştıysa da Alanyaspor savunması buna izin vermedi.

PENALTI TARTIŞMALARI MAÇA DAMGA VURDU

Maçın 88. dakikasında Galatasaraylı Roland Sallai, rakip ceza sahası içinde yerde kaldı ve bu pozisyon, büyük tartışmalara yol açtı. Galatasaray cephesi, bu pozisyonun penaltı olduğunu savunarak hakem Mehmet Türkmen’den penaltı kararı bekledi. Ancak hakem pozisyonu devam ettirirken, VAR incelemesi de yapılmadı.

OKAN BURUK’TAN HAKEME SERT TEPKİ

Maçın son düdüğüyle birlikte Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk ve bazı futbolcular, hakem Mehmet Türkmen’e kararından dolayı sert eleştirilerde bulundu. Özellikle son dakikalardaki penaltı beklentisi sonrası yaşanan bu gerginlik, maç sonu gündemi belirledi. Galatasaray, üç puanı alarak zirve mücadelesinde yoluna devam ederken, penaltı tartışmaları haftanın en çok konuşulan olaylarından biri oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.