Galatasaray-Fenerbahçe derbisi için karar verildi! Savcılık açıklama yaptı!

Geçen sezon oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde yaşanan olaylarla ilgili savcılık yeni bir açıklama yaptı. Fenerbahçe'nin şikayeti üzerine, Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu ve iki kişi hakkında takipsizlik kararı verildi. İşte detaylar...

Trendyol Süper Lig'de geçen sezon oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin ardından yaşanan olaylarla ilgili olarak başlatılan soruşturmada, Fenerbahçe'nin şikayeti üzerine Galatasaraylı futbolcu Kerem Aktürkoğlu ve iki kişi hakkında takipsizlik kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen kararda, Fenerbahçe Spor Kulübü, Fenerbahçe Futbol A.Ş. ve kulübün doktoru Ertuğrul Karanlık’ın, avukatları aracılığıyla Galatasaray Stadyum Müdürü Ali Çelikkıran, Galatasaray Spor Kulübü Genel Sekreteri Eray Yazgan ve futbolcu Kerem Aktürkoğlu hakkında çeşitli suçlamalarla şikayette bulunduğu belirtildi.

Fenerbahçe'nin şikayet dilekçesinde, derbi sonrası takımın galibiyet sevinci yaşamasına izin verilmeden soyunma odasına götürüldüğü, yönetici, oyuncu ve teknik ekibin sahada fotoğraf çekmeye çalıştıkları, ancak Galatasaray görevlilerince engellendikleri ve fiziki ile sözlü müdahaleye maruz kaldıkları iddia edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararda, Galatasaraylı Ali Çelikkıran’ın Fenerbahçe’nin fotoğraf çekimi sırasında saldırıda bulunduğu ve Karanlık’ı darbettiği öne sürüldü. Ancak, Kerem Aktürkoğlu ve Eray Yazgan’ın Karanlık’a yönelik herhangi bir eylemde bulunduklarına dair somut kanıt veya iddia bulunmadığı belirtildi.

Kararda, Aktürkoğlu ve Yazgan’ın suçlandıkları eylemlerle ilgili somut bir tespitin yer almadığı ve kamera kayıtlarında da herhangi bir müdahale tespit edilmediği ifade edildi. Ayrıca, Çelikkıran’ın Fenerbahçe bayrağını gasbettiği iddialarının kamera kayıtlarıyla doğrulanmadığı, cebir kullanmadığı ve bu nedenle yağma suçunun oluşmadığı vurgulandı.

Derbi sonrası yaşanan vakalara ilişkin hazırlanan iddianamede ise, Fenerbahçeli futbolcular Jaden Quinn Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş, kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık, eski yönetici Hulusi Belgü ve teknik direktör İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal hakkında "kasten yaralama" ve "spor alanlarında taşkınlık" suçlamalarıyla hapis cezası talep edildi. İddianame, İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Bright Osayi-Samuel, İrfan Can Eğribayat ve bazı yönetim kurulu üyeleri hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.