Galatasaray, Gabriel Sara ile Tarihinde En Pahalı Transferi Gerçekleştirdi

Galatasaray, Gabriel Sara'yı transfer ederek tarihindeki yabancı futbolcu sayısını 204'e çıkardı. 18 milyon avro bonservis bedeliyle alınan Sara, kulüp tarihinin en yüksek bonservis bedeli ödenen futbolcusu oldu. Brezilyalı futbolcu sayısı ise 25'e yükseldi.

Galatasaray, Gabriel Sara'nın transferiyle kulüp tarihindeki yabancı futbolcu sayısını 204'e yükseltti. İngiltere Championship takımı Norwich City'den 18 milyon avro bonservis bedeliyle transfer edilen Sara, bu rekor bedelle kulüp tarihinin en pahalı oyuncusu oldu. Sarı-kırmızılı ekip, Brezilyalı futbolcu sayısını da 25'e çıkardı.

Galatasaray'da Gabriel Sara'nın transferiyle kulüp tarihindeki yabancı futbolcu sayısı 204'e ulaştı. 

Sarı-kırmızılılar, Süper Lig'in başladığı 1959 sezonundan bu yana 6 kıta ve 52 ülkeden 201 yabancı futbolcuyla sözleşme imzaladı. 

Geçen sezonun şampiyonu Galatasaray, bu transfer dönemine Hakim Ziyech'in bonservisini alarak başladı. Ayrıca Beşiktaş ve Fenerbahçe'de oynamış Belçikalı santrfor Michy Batshuayi ve Danimarka'nın Kopenhag takımından sağ bek Elias Jelert'i kadrosuna kattı. 

Galatasaray, 1959'dan bu yana en fazla Brezilyalı futbolcuyu transfer etti; Brezilyalı futbolcu sayısı 25'e yükseldi. Bu sayının ardından Yugoslavya ve Romanya'dan 16 ve 15 oyuncu transfer edildi.

Gabriel Sara, Galatasaray tarihinin en yüksek bonservis bedeliyle transfer edilen futbolcusu oldu. Sarı-kırmızılılar, 25 yaşındaki orta saha oyuncusunu İngiltere Championship takımlarından Norwich City'den 18 milyon avro bonservis bedeliyle aldı. Bu transfer, 2000-2001 sezonunda 17 milyon avro ödenerek alınan Mario Jardel'in rekorunu geçti.

Galatasaray'da forma giymiş Türk asıllı yabancılar şunlardır: İsviçre pasaportu taşıyan Kubilay Türkyılmaz, Hakan Yakın ve Eren Derdiyok; Almanya vatandaşı Pierre Esser ve Kerem Demirbay; İsveç Milli Takımı'nda oynayan Jimmy Durmaz; ve Avusturya pasaportuna sahip Yusuf Demir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.