Galatasaray taraftarları anlamlı bir mesaj içeren pankart açarak dikkat çekti!

Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray, Corendon Alanyaspor'u ağırladı. Galatasaray, Alanyaspor maçı öncesi "Kadına ve çocuğa dokunma" pankartı açtı.

Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında Galatasaray, Corendon Alanyaspor'u ağırladı. Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk, önceki maçta yer alan ilk 11'de yalnızca bir değişiklik yaptı. Ligin geride kalan bölümünde 6 galibiyet ve 1 beraberlik alarak topladığı 19 puanla liderlik koltuğunda oturan Galatasaray, RAMS Park'ta Akdeniz temsilcisini konuk etti.

Karşılaşma öncesinde Galatasaray, kalede Fernando Muslera'nın yanı sıra defans hattında Kaan Ayhan, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı ve İsmail Jakobs ile sahaya çıktı. Orta sahada Lucas Torreira ve Gabriel Sara'nın yer aldığı takımın forvet hattında ise Barış Alper Yılmaz, Dries Mertens, Yunus Akgün ve Mauro Icardi yer aldı.

Karşılaşmanın öncesinde dikkat çekici bir olay yaşandı. Taraftarlar, kadın ve çocuklara yönelik şiddete karşı duyarlılıklarını göstermek amacıyla bir tepki kampanyası düzenledi. İstanbul'da Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'in öldürülmesine yönelik yapılan protestolar çerçevesinde, taraftarlar "Kadına ve çocuğa dokunma" yazılı bir pankart açarak bu tür şiddet vakalarına dikkat çekti. Ayrıca, zaman zaman tezahüratlarla şiddet olaylarını kınadılar. Bu durum, karşılaşmanın yanı sıra toplumsal meseleler üzerine de bir farkındalık yarattı ve taraftarların sosyal konulara duyarlılığını ortaya koydu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.