Galatasaray Üniversitesi akademisyenlerinden Boğaziçi Direnişi'ne destek açıklaması

Galatasaray Üniversitesi'nden akademisyenler, Boğaziçi Üniversitesi'ne Erdoğan'ın kararıyla Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına karşı düzenlenen eylemler hakkında bir açıklama paylaştı.

Galatasaray Üniversitesi akademisyenlerinin Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eylemler hakkında yayımladığı açıklama şöyle:

"Boğaziçi Üniversitesi’ne dışarıdan rektör atanmasına karşı gelişen ve demokratik özerk üniversite taleplerini yükselten harekete yönelik saldırıyı ülkemizin geleceğine yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. Bunun uzunca süredir üniversiteleri bir emir komuta zinciri halkası haline getirme çabasının parçası olduğunu düşünüyoruz."

"Bir üniversiteyi üniversite yapan, ne öğretim üyesi sayısı, ne öğrenci sayısı, ne de başka bir nicel kriterdir. Bugün dünyanın en saygın üniversitelerinin ortak özelliği özerk bir işleyişe sahip olmaları ve akademik özgürlüğe sınır koymamalarıdır. Bu atamaya karşı Boğaziçi Üniversitesi bileşenlerinin, akademisyeniyle, öğrencisiyle, mezunuyla, idari personeliyle sergilediği kolektif direniş üniversite idealini ve demokrasiyi savunmak içindir."

"Bilimsel özgürlük için şart olan özerk üniversite mücadelelerinde; öğrencilerin ve meslektaşlarımızın yanındayız. Gözaltındaki ve tutuklanmış öğrencilerin derhal serbest bırakılmasını, üniversitelere dönük polis müdahalesinin sonlandırılmasını ve rektörlerin üniversite bileşenlerince seçilmesini talep ediyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Hülya Avşar'dan sonra ayrıldı! İrem Derici, Gökhan Fırat’ı her yerden sildi!
Antalya’daki teleferik kazasının iddianamesi tamamlandı: 27'şer yıla kadar hapis!
Zeynep Bastık'ın Gecelikle Görüntü Çekti! "Gecelikle beste mi yapıyorsun?
7 yıl sonra bir ilk yaşandı: Kuveyt Emiri Es Sabah Ankara'da
İsrail savaş suçlarına bir yenisini daha ekledi