Galatasaray'a gönderilmeyen Arias'tan isyan: "Bırakın gideyim!"

Fluminense forması giyen Jhon Arias, Galatasaray'a transferine izin verilmemesi sonrası dikkat çekici bir karar aldı. Brezilya basınında çıkan haberlere göre, Fluminense Kulübü, Kolombiyalı yıldız ile sözleşme yenileme görüşmeleri yürütüyor ancak taraflar arasında anlaşmazlıklar yaşanıyor.

Fluminense forması giyen Jhon Arias, Galatasaray'a transferine izin verilmemesi sonrası dikkat çekici bir karar aldı. Brezilya basınında çıkan haberlere göre, Fluminense Kulübü, Kolombiyalı yıldız ile sözleşme yenileme görüşmeleri yürütüyor ancak taraflar arasında anlaşmazlıklar yaşanıyor. Arias, kulübün 2028 yılına kadar sözleşmesini uzatma teklifini reddetti. Şu anda sözleşmesi 2026 yılına kadar devam eden Arias, teklif edilen maaş artışına rağmen uzatma teklifini kabul etmedi. Bu durum, Fluminense'nin Galatasaray'ın transfer teklifini geri çevirmesinin ardından, Arias'ın Avrupa futbolunda oynama hayallerinin suya düşmesine yol açan hassas bir dönemde gerçekleşti.

Arias, kulübün transferine kolaylık sağlamaması nedeniyle rahatsızlık duydu. Aralık ayına kadar transferine izin verilmeyen oyuncunun yönetime "Bırakın gideyim" şeklinde bir talepte bulunduğu ancak yönetimin bu isteği geri çevirdiği öğrenildi.

Galatasaray'ın Fluminense'ye 12 milyon euroluk bir teklif sunduğu belirtildi. Fluminense, bu teklifi reddetti ve kulüp, bu miktarı almayı ve oyuncunun ekonomik haklarının %20'sini elinde tutarak, Arias'ın transferine yalnızca yıl sonunda izin vermeyi planlıyordu. Teklifin reddedilmesi, Avrupa futbolunda oynamak isteyen Arias'ı üzdü.

Jhon Arias'ın menajeri Gianfranco Petruzziello, Fluminense'nin başkanı Mario Bittencourt'un daha önce yapılmış bir anlaşmaya uymadığını belirterek kulübün tutumunu eleştirdi. Petruzziello, kulübün Avrupa'dan gelen 10 milyon euroluk teklifleri kabul etme taahhüdü verdiğini ve nihai kararın oyuncuya bırakılması gerektiğini ifade etti. Menajer, ESPN'e yaptığı açıklamada, "Başkana saygım var ama anlaşmaya sadık kalmadı" dedi. Yaşanan kargaşaya rağmen Petruzziello, Arias'ın 2026 yılına kadar sözleşmesinin devam ettiğini ve şu anda sözleşme değişikliği yapmanın acil bir gereklilik taşımadığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.