Galatasaray'da Yenilginin Nedenleri! Tepki Olan Buruk'a!

Galatasaray, şampiyonluğunu ilan etmek için çıktığı Fenerbahçe derbisinden mağlup ayrıldı! 1 puan alamadan dönen ve şampiyonluk şansını son haftaya bırakan Galatasaray'ın yenilmesinin nedenleri de bir bir döküldü!

Süper Lig'in 37. haftasında  Galatasaray, deplasmanda Fenerbahçe'ye 0-1 mağlup oldu.

 Çalal Soyuncu'nun golü, sarı-lacivertli kulübün şampiyonluk umudunu son haftaya taşıdı. Ligde yakaladığı avantajı  ezeli rakiplerine kaptıran Galatasaray'ın derbi yenilgisinin nedeni belli oldu.
 Fenerbahçe derbisinde ağır sakatlık geçiren Galatasaray, halen mağlubiyetin şokunu atlatmaya çalışıyor.
 Sarı-kırmızılı ekipler arasında en çok konuşulan isim Okan Buruk'un tercihi oldu. Okan Buruk, derbi için özel bir hazırlık yapmadı.


 Alanyaspor deplasmanından bu yana aynı isimle futbol oynayan Okan Buruk'un sistemi, Demirspor-Sivasspor karşılaşmasını kazandı.
 Fatih Karagümlülük maçında  düşüş işaretleri vardı. 50 yaşındaki teknik adam, Fenerbahçe maçına  özel bir hazırlık yapmadı.
 Abdulkerim Bardakçı - Davinson Sanchez yedek oyuncu dışında aynı takımda oynadığında yenilen goller kaçınılmazdı.
 Haftalardır kenarda kalan Kerem Aktürkoğlu ve Wilfried Zaha gibi isimleri unutan Buruk, takımını maça gerektiği gibi hazırlayamadı.
 Eleştirilen konunun başında da panik değişimler yaşandı. Mağduriyet kaynaklı yenilgi  Galatasaray, maçını dikkate almadığı için ezeli rakipleri tarafından cezalandırıldı.
 Final maçına kadar galibiyet alamayan Sarı Kırmızılılar, hafta boyunca "konsantrasyon" mesajı yaydı ancak sahada o görüntüden eser yoktu. Oyuncuların rehaveti de yenilgiye yol açtı. Yetmedi Fenerbahçe derbisini fazlasıyla hafife alan sarı-kırmızılı ekip, yeterince çaba göstermedi. Sarı-lacivertli ekip, Kayserispor galibiyetinin ardından aralıksız derbi hazırlıklarına başladı.
 Öte yandan Galatasaray, Fatih Karagümlük galibiyetinin ardından iki gün tatil yaptı. Teknik Direktör Okan Buruk, derbi öncesinde takımını kampta bulundurmazken, sarı-kırmızılı ekip maç günü tesiste toplandı.

 Sabah Haberleri'nin haberine göre, Galatasaray'a karşı alınan derbi yenilgisinin ardından dikkatler oyunculara çevrildi. Teknik Direktör Okan Buruk, oyuncularına bir gün izin verdi. Sarı-kırmızılı ekip, izin gününde bugün (Salı) Florya Metin Oktay tesislerinde toplanarak Konyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına başlayacak. Okan Buruk ve ekibi hafta boyunca takımın moralini yüksek tutmaya çalışacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.