Galatasaray’dan 15 Milyon Euroluk Dev Transfer! 86 Yıl Sonra Bir İlk: 41 Gol 36 Asist!

Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, transfer döneminin son saatlerinde büyük bir bombayı patlatarak dikkatleri üzerine çekti. Sarı-kırmızılı ekip, uzun süredir gündeminde olan hücum oyuncusunu 15 milyon euro karşılığında kadrosuna kattı.

Trendyol Süper Lig'in 4. hafta mücadelesinde yarın akşam Çaykur Rizespor'u ağırlayacak olan Galatasaray'da, transfer döneminin son anlarında büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Sarı-kırmızılılar, 15 milyon euro değerindeki dev transferi gerçekleştirerek 86 yıl sonra bir ilke imza attı.

Süper Lig'de transfer sezonu bu gece sona eriyor ve son şampiyon Galatasaray, bitime saatler kala büyük bir bomba patlattı. Bundesliga ekiplerinden Freiburg'da forma giyen Rolland Sallai transferinde mutlu sona ulaşan Aslan, önemli bir hücum gücü daha kadrosuna kattı.

Galatasaray, 27 yaşındaki Macar sağ kanat oyuncusu için Freiburg'a 6 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Bu miktarın üç yıla yayılacağı da gelen bilgiler arasında. 27 yaşındaki hücum oyuncusu, bu akşam İstanbul’a gelerek Galatasaray ile sözleşme imzalayacak. Sallai’nin güncel piyasa değeri ise 15 milyon euro olarak belirtiliyor. Geçtiğimiz sezon Alman ekibinde 37 maça çıkan Macar futbolcu, 8 gol ve 4 asistlik performans sergiledi.

Sallai’nin kariyerine bakıldığında, bugüne kadar 279 karşılaşmada forma giydiği ve bu maçlarda 41 gol ile 36 asist kaydettiği görülüyor.

86 YIL SONRA TARİHİ TRANSFER

Rolland Sallai, Galatasaray'ın 86 yıl aradan sonra transfer ettiği ilk Macar futbolcu olarak kulüp tarihine geçti. Galatasaray, tarihindeki ilk Macar futbolcu olan Gábor Péter Szabó'nun 1938’de takımdan ayrılmasının ardından bugüne kadar başka bir Macar oyuncu transfer etmemişti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.