Galatasaray'ın 203. yabancısı Elias Jelert oldu

Eski adıyla Türkiye Futbol Ligi, yakın zamanda Süper Lig adını alan Sarı-Kırmızılılar, bu geçiş döneminde başladığı 1959 sezonundan itibaren 6 kıta ve 52 ülkeden 201 uluslararası futbolcuyla sözleşme imzaladı..

Elias Jelert'in Galatasaray'a transferiyle kulüp tarihinde kulübe katılan uluslararası futbolcu sayısı 203'e çıktı.

Eski adıyla Türkiye Futbol Ligi, yakın zamanda Süper Lig adını alan Sarı-Kırmızılılar, bu geçiş döneminde başladığı 1959 sezonundan itibaren 6 kıta ve 52 ülkeden 201 uluslararası futbolcuyla sözleşme imzaladı.

Süper Lig'de son iki sezonun şampiyonu Galatasaray, geçen sezon takımında forma giyen Hakim Ziyech'in transferi için para alarak transferine başladı. Sarı-kırmızılı ekip, ikinci olarak daha önce Türkiye'de Beşiktaş ve F.Bahçe'de forma giyen Belçikalı orta saha oyuncusu Michy Batshuayi'yi kadrosuna kattı.

"Cimbom" kısa süre önce Danimarka kulübü Kopenhag'dan 21 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Elias Jelert ile sözleşme imzaladı.

Jelert'in transferi, Galatasaray tarihindeki yabancı futbolcu sayısını 203'e çıkardı.

- Yabancıların çoğu Brezilya'dan geliyor

Galatasaray, 1959'dan beri ağırlıklı olarak Brezilyalılar adına transfer haklarını kullanıyor.

Sarı-kırmızılı ekip, 64 yılda 24 "Sambacı"yı kadrosuna kattı. Bu kategoride Yugoslavya 16 oyuncuyla ikinci, Romanya ise 15 oyuncuyla üçüncü oldu.

- Jelert, Galatasaray tarihinin 3. Danimarkalısı

Elias Jelert, sarı-kırmızılı formayı giyen üçüncü Danimarkalı futbolcu oldu.

Galatasaray, halen Danimarka'da forma giyen Victor Nelsson ile bu transfer döneminde yolları ayrılan Mathias Ross'u kadrosuna kattı. Jelert, kulüp tarihindeki üçüncü Danimarkalı oyuncu olarak tescil edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.