Galatasaray'ın eski başkanlarından Suudi Arabistan tepkisi: "Sahaya çıkartmam"

Galatasaray'ın eski başkanları Ünal Aysal ve Mehmet Cansun, 2023 Süper Kupa Finali'nin Suudi Arabistan'da oynanmasına karşı sert bir tepki gösterdi. İki eski başkan, bu kararın Türkiye'nin tarihine yakışmadığını belirterek, takımlarının bu maça çıkmaması gerektiğini ifade etti.

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin eski başkanları Ünal Aysal ve Mehmet Cansun, Süper Kupa Finali'nin Suudi Arabistan'da oynanmasına karşı ortak bir tepki gösterdi. İki eski başkan, bu kararın Cumhuriyet'in 100. yılına yakışmadığını ve Türkiye'de oynanması gerektiğini vurgulayarak, takımlarının bu maça çıkmaması gerektiğini ifade etti.

SEDAT DOĞAN: "LİYAKATSİZLİK ÖRNEĞİ, MİLLETİ DİNLEMEZSİZLİK!"

Süper Kupa Finali'nin Suudi Arabistan'da oynanması kararına sert tepki gösteren Galatasaray eski yöneticisi ve hukukçu Sedat Doğan, bu durumu "liyakatsizlik örneği" olarak nitelendirdi. Türkiye'nin tarihine vurgu yaparak, milletin duygularını dikkate almadıklarını belirtti ve "Burada oynanmıyorsa maça çıkmıyoruz" çağrısı yaptı.

​​​​​​​

ÜNAL AYSAL: "CUMHURİYET'İN 100. YILINA YAKIŞMAYAN BİR DURUM!"

Süper Kupa Finali'nin Suudi Arabistan'da oynanmasına karşı çıkan Galatasaray'ın eski başkanlarından Ünal Aysal, "Bu özel senede Türkiye'de oynanması lazım. Anlaşma bile yapılmış olsa ya ertelenir ya da tazminatı ödenir. Bu sene oynanmaması ya da önümüzdeki seneye ertelenmesi lazım" dedi. Aysal, Galatasaray Başkanı olsaydı takımı sahaya çıkarmayacağını belirtti. Ünal Aysal açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: 
"Süper Kupa finalinin bu özel senede Türkiye’de oynanması lazım. Anlaşma bile yapılmış olsa ya ertelenir ya da tazminatı ödenir. Başkanlar bir araya gelip çözüm bulmak zorunda. Suudi Arabistan ısrarı devam ederse ya bu sene oynanmaması ya da önümüzdeki seneye ertelenmesi lazım. Bu ikisi de olmuyorsa; Galatasaray Başkanı olsam Cumhuriyet’in 100. yılına yakışan duruşu sergileyip takımı sahaya çıkarmam."

MEHMET CANSUN: "GALATASARAY'A KİMSE ZORLA İŞ YAPTIRAMAZ!"

Galatasaray'ın eski başkanlarından Mehmet Cansun da Suudi Arabistan'da oynanan Süper Kupa'nın doğru olmadığını savundu. Cansun, "Bu özel senede ülke sporunun iki çınarının milli beraberliği ortaya koyması çok önemli. Bu sebepten dolayı Suudi Arabistan ya da başka bir ülkede finalin oynanması doğru olmaz. Galatasaray’a kimse zorla bir iş yaptıramaz. Gerekirse Galatasaray’ın Cumhuriyet’e bağlılığını ortaya koymak adına bu maça gidilmesin. Takım sahaya çıkmasın. Sergilenecek böyle sert bir tavırda bile başkan ve yönetimin yanındayız." ifadelerini kullandı.​​​​​​​

29 Aralık'ta Riyad'daki Al-Awwal Park'ta oynanacak olan Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa mücadelesi öncesinde eski başkanların bu açıklamaları Türk futbol camiasında yankı uyandırdı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Spor Haberleri

Büyük derbiye saatler kala Fenerbahçe cephesinde beklenmedik bir şok yaşandı!
Beşiktaş yöneticileri, Türkiye Futbol Federasyonu'na hakemler konusunda çağrıda bulundu
Aziz Yıldırım, Manisa’da bir düğüne katıldı!
Bayer Leverkusen Bundesliga'da Namağlup Şampiyon Oldu: Tarihi Bir Başarı!
Galatasaray-Fenerbahçe Derbisi Öncesi Teknik Direktörlerin Rekabeti