Gamescom 2021 sönük geçti

Çok değil birkaç yıl öncesine kadar oyun sektörünün nabzı E3 ve Gamescom etkinliklerinde atıyordu. Fakat pandemi ile birlikte bu durum da değişmiş oldu. Malum, pandemiden ötürü pek çok etkinlik online zemine taşınmıştı.

Sizlerin de takdir edeceği üzere online olarak gerçekleşen etkinlikler oyun severlere aynı heyecanı sunamıyor. Hatta aynı heyecanın 10’da birini bile sunamıyor diyebiliriz.

Hem E3’te, hem de Gamescom’da durum bu şekilde. Nitelim bu yıl gerçekleşen Gamescom da çok sönük geçti.

Online olarak gerçekleşen etkinlikte sadece önemli üreticilerin etkinlikleri takip edildi. Diğer etkinliklere olan ilgi ise yok denecek kadar azdı.

Aslında Gamescom duyurulan oyunların demolarının denenebildiği ilk küresel etkinlik olarak dikkat çekiyordu. Online etkinlikte böyle bir durum söz konusu olmadığı için insanların etkinliğe olan ilgisi de çok düşük seviyelerde kaldı.

Aşılamalar ile birlikte önümüzdeki yıl Gamescom’un normal bir şekilde gerçekleşeceğini umuyoruz. Aksi takdirde çok da hoş olmayan bir etkinlikle daha karşı karşıya kalacağız. Dip not olarak hatırlatalım. 2020 yılındaki etkinlik de online olarak gerçekleşmişti. Koronavirüs pandemisi nedeniyle hem teknoloji, hem de oyun tarafındaki pek çok etkinlik online olarak gerçekleşmişti.

Microsoft Surface Duo 2 özellikleri sızdırıldı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Beş senedir beklenen özellik sonunda geliyor!
ChatGPT'ye rakip olacak sohbet botu iOS'a geldi: AppStore üstünden indirilebilir!
Avrupa Birliği’nde şirketlerin yüzde sekizi yapay zekadan yararlanıyor!
Apple'ın geliri düştü!
Arkeologlar buldukları şey karşısında şok oldular!: İşte o dev canlı!