Gana'da maliyeden sorumlu Devlet Bakanı Boahen, yolsuzluk iddialarının ardından görevden alındı

Gana Devlet Başkanı Nana Akufo-Addo, maliyeden sorumlu Devlet Bakanı Charles Adu Boahen'i, ülkesindeki zanaatkar maden yatırımcılarından rüşvet aldığı iddialarının ardından görevden aldı.

Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Akufo-Addo'nun, küçük ölçekli altın madenciliğine ilişkin bir haberde Boahen'e yöneltilen iddialardan haberdar olduktan sonra harekete geçtiği belirtildi.

Akufo-Addo'nun Boahen'i görevden aldığı aktarılan açıklamada; ayrıca konuyu, ayrıntılı olarak araştırılması için özel savcıya yönlendirdiği ifade edildi.

Tarihte 'Altın Körfezi' olarak da adlandırılan Gana, Afrika'nın en büyük altın üreten ülkeleri arasında bulunuyor. Zanaatkar madenciliğin yaygın olduğu Gana'da, küçük ölçekli madencilik ülkedeki altın üretiminin yaklaşık üçte birini oluşturuyor.

Araştırmacı gazeteci Anas Aremeyaw Anas, Boahen'in, zanaatkar maden yatırımcılarından engelsiz faaliyet göstermelerine izin vermek için rüşvet aldığını iddia etmişti.

Gana'da devam eden kaçak madencilik faaliyetleri hem doğaya zarar veriyor hem de madenlerde meydana gelen göçükler ölümlere neden oluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Ebeveynlerin Akademik Beklentileri ve Cinsiyet Önyargısı: Yeni Araştırma Buluşları
Kim Jong-un Onaylı Yeni Balistik Füze Testi
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Çin'i Barış Görüşmelerine Katılmaya Davet Etti
Gazze'deki Cibaliye mülteci kampına Saldırı Düzenlendi
Peru'da Trans Hakları İçin Sokaklara Dökülen Protestocular: Cinsiyet Kimlikleri Hastalık Değildir