Gantz'tan Çağrı: Gazze Planı Onaylanmazsa İstifa!

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Gazze için kabul edilen bir planın onaylanmaması halinde istifa edeceğini duyurdu. Gantz, Başbakan Netanyahu'ya çağrı yaparak doğru ve vatansever bir karar alması gerektiğini belirtti.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Gazze için hazırlanan planın onaylanmaması halinde istifa edeceğini açıkladı. Gantz, Başbakan Netanyahu'ya seslenerek ulusal çıkarlar doğrultusunda doğru kararı alması çağrısında bulundu. Bu açıklama, hükümet içindeki gerilimi artırırken, Gazze'deki durumun ciddiyetini bir kez daha vurguladı.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Gazze için kabul edilecek bir planın onaylanmaması durumunda istifa edeceğini açıkladı. Ayrıca, muhalefet partisi Ulusal Birlik'in koalisyon hükümetinden çekileceğini belirtti. Basın toplantısı, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin bir rehinenin cesedini bulmasından kısa bir süre sonra gerçekleşti. Gantz, İsrail'in savunmasının kritik bir noktada olduğunu vurguladı.

Başbakan Netanyahu'ya hitaben, "Doğru ve vatansever bir karar almalısın" diyen Gantz, İsrail halkının Netanyahu'yu izlediğini ve kararının önemli olduğunu belirtti. Gantz'ın koalisyondan çekilmesi, Netanyahu'nun hükümeti ayakta tutmak için aşırı sağcı siyasetçilere daha fazla bağımlı hale gelmesine neden olabilir.

Gantz'ın açıklamalarıyla birlikte, Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın benzer bir şekilde Netanyahu'yu eleştirmesi, hükümet içinde bir çatlak olduğunu gösterdi. Gantz, Gazze'nin silahsızlanması ve uluslararası ortaklarla birlikte bir yönetim kurulması gibi altı maddelik bir plan önermişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.