Garanti Bankası müşterilerini uyardı!

Garanti BBVA, müşterilerini sosyal medya üstünden bankanın adı kullanılarak dolandırıcılık faaliyetlerine karşı uyardı. İşte konu hakkındaki diğer detaylar haberin devamında sizlerle...

Garanti BBVA, son zamanlarda sosyal medya üstünden bankanın adı kullanılarak meydana gelen dolandırıcılık faaliyetlerine karşı müşterilerini uyardı. Banka, Yatırım Danışmanlığı faaliyetlerinin Sermaye Piyasası Kurulu’ndan izin almak koşuluyla yalnızca şubelerde gerçekleştirdiğini belirtti.

İŞTE BANKA TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

Banka müşterilerini şu şekilde uyardı; "Son dönemlerde Garanti Bankası veya Garanti BBVA Yatırım unvanı kullanılarak sosyal iletişim mecraları üstünden üyelik bazlı gruplar oluşturulduğu, bu gruplar üstünden çeşitli sermaye piyasası araçlarının alım-satımına yönelik yönlendirmelerde bulunulduğu; dolayısıyla sermaye piyasası etkinlik izni olmayan kişi veya kişilerce yatırım danışmanlığı adı altında yatırımcıların yönlendirilerek mağdur edildiğine yönelik ihbarlarda bulunulmuştur.

Yatırım Danışmanlığı faaliyeti, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan izin almak koşuluyla aracı kurumlar, yatırım ve kalkınma bankaları ile portföy yönetim şirketleri tarafınca müşterileriyle imzalanacak Yatırım Danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulabilmektedir.

Garanti BBVA Yatırım tarafınca da bu hizmet yalnızca şube kanalı üstünden kurumumuzla yatırım danışmanlığı sözleşmesi imzalayan ve gerekli diğer şartları sağlayan müşterilere verilmekte; bunun haricinde herhangi bir mecra üstünden yazılı veya sözlü olarak yatırım danışmanlığı hizmeti verilmemektedir.

Mağduriyet yaşamamak adına kurumumuz unvanı kullanılarak sosyal medya kanalları ve mesajlaşma platformları vasıtasıyla yapılan yönlendirmelere saygınlık etmemenizi, kendisini bir sermaye piyasası kurumu çalışanı olarak tanıtan kişiler mevzusunda davranışlarında ölçülü ve dikkatli olunmasını, hesap açılışı ve para transferi hususları başta olmak üzere şüpheli her türlü durumda ve tüm soru/görüşleriniz için müşteri temsilcinize ya da 444 0 630 numaralı Yatırımcı Destek Merkezimize ulaşabileceğinizi hatırlatırız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.