Gary Oldman’ın ‘Slow Horses’ Dizisindeki Lamb Rolü ile Emmy Adaylığı: Detaylar Burada!

Gary Oldman, ‘Slow Horses’ dizisindeki ‘Lamb’ rolüyle Emmy Ödülü’ne aday gösterildi. Apple TV+’ın popüler dizisi, dört sezonun ardından ilk kez büyük bir takdirle karşılaşıyor.

Gary Oldman, ‘Slow Horses’ dizisindeki ‘Lamb’ rolüyle nihayet Emmy Ödülü jürisi tarafından takdir edildi. Apple TV+’ın dikkat çeken dizisi, ABD’de büyük ilgi görmeye başlamış ve şu anda dördüncü sezonunda. Bu dizi, geçtiğimiz iki sezon boyunca Emmy ödüllerinde görmezden gelinmişti, ancak bu yıl Pazar günkü yayına dokuz adaylıkla girerek dikkatleri üzerine çekti.

Gary Oldman, dizideki Lamb karakteri ile Emmy'ye aday gösterildi. Oldman, "Bence bu yavaş yavaş oldu. Artık daha fazla insan bana gelip 'Diziyi gerçekten seviyorum' diyor. Televizyondaki o adam haline geldim ki aslına bakarsak bu hoşuma gidiyor" şeklinde duygularını ifade etti. Lamb, Londra'nın ışıltılı güç merkezlerinden uzakta, alçakgönüllü Slough House'da görev yapan, kederli İngiliz casuslarının komik ve tatsız lideridir. Söz konusu karakter, çeşitli gözetleme operasyonlarını başarısızlıkla sonuçlandıran, kumar bağımlılığı olan ve çok gizli dosyayı trende bırakabilen, dağınık ve yağlı saçları, eski püskü yağmurlukları ve viski içme alışkanlığıyla tanınır.

Oldman, Lamb karakteri hakkında, "Eğer 'Sigara içilmez' diye bir tabela varsa, Lamb sigara içer. O yalnız nalet bir domuz. Biz yalnız izlemeyi seviyoruz. Belki de bu kadar doğal olmak istediğimiz için onu bu kadar sevdik" yorumunu yaptı. Dizinin dikkat çeken sahnelerinden biri, Lamb’in Diana Taverner (Kristin Scott-Thomas tarafından canlandırılan) ile karşılaştığı, birçok yönden Lamb’in tam zıttı olan mükemmel görünümlü MI5 yetkilisi ile geçirdiği anlar.

Dizide ayrıca Jack Lowden, Jonathan Pryce, Christopher Chung, Rosalind Eleazar, Aimee Ffion-Edwards, Kadiff Kirwan ve Saskia Reeves gibi isimler de rol alıyor. ‘Slow Horses’ dizisinin yüksek profilli hayranlarından biri ise, tema şarkısını birlikte yazan Mick Jagger'dır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.