Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı 29 Ocak'ta Açılıyor: Türkiye'de Kazı Rekorları Kırıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın son halkası olan Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı, 29 Ocak Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın son bölümü olan Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nın 29 Ocak Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu, İstanbullulara hizmet verecek olan bu hattın tamamlanan çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı, 3.5 kilometrelik Gayrettepe-Kağıthane etabı ile birlikte toplamda 37.5 kilometrelik bir uzunluğa ulaştı.

İSTANBUL HAVALİMANI - TAKSİM ARASI 41 DAKİKAYA DÜŞÜYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tamamlanan proje ile Gayrettepe-İstanbul Havalimanı arasındaki seyahat süresinin 30 dakika, Göktürk-Mahmutbey arasının 38 dakika, Tekstilkent-İstanbul Havalimanı arasının 45 dakika, Taksim-İstanbul Havalimanı arasının 41 dakika, Taksim-Göktürk arasının 26 dakika ve 4. Levent-İstanbul Havalimanı arasının ise 35 dakika olacağını bildirdi. Aynı zamanda hizmete açılacak olan Gayrettepe İstasyonu'nun, 72 metre derinliğiyle hattın en derin istasyonu olma özelliğine sahip olduğunu belirten Uraloğlu, istasyonun mimari detayları ve entegrasyon avantajları hakkında bilgi verdi. Hattın hizmete girmesiyle birlikte İstanbul'un ulaşım ağı daha da gelişmiş olacak.

GAYRETTEPE - İSTANBUL HAVALİMANI METRO HATTI'NDA KAZI REKORU KIRILDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı için tamamlanan kazı operasyonları hakkında önemli bilgiler paylaştı. Türkiye'de bir metro projesinde ilk defa 10 adet tünel delme makinesinin aynı anda kullanıldığını belirten Uraloğlu, kazı hızında dünya rekorları kırdıklarını ifade etti. Proje kapsamında günde 64,5 metre, haftada 333 metre, ayda 1233 metre kazı rekoru elde ettiklerini söyleyen Uraloğlu, aynı zamanda saatte 120 kilometre hızla işleyen Türkiye'nin en hızlı metro araçlarının da bu hatta kullanılacağını açıkladı. Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın 29 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılacağını belirten Bakan Uraloğlu, projede yerli ve milli imkanlarla geliştirilen sinyalizasyon sistemini de ilk kez bu hat üzerinde kullanacaklarını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Turistler Antalya'yı bıraktı Konya'ya koşuyor!
9. Yargı Paketi'nin taslağı belli oldu
Belediyenin yardımları devam ediyor: İşte Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sunduğu hizmetler!
Bakan Tunç: “Özgür Filistin için önemli bir adım”
20 bin öğretmen ataması detayları belli oldu: E-Devletten bunu yapmayı unutmayın!