Gazeteci Can Ataklı Hakim Karşısına Çıkıyor!

Gazeteci Can Ataklı, kullandığı ifadeler sebebiyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla karşı karşıya. İddianame, Ataklı'nın şehit bir askerin babasıyla ilgili sözlerini ele alıyor. İddianameye göre, Ataklı hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

GAZETECİ CAN ATAKLI HAKKINDA HAPİS CEZASI İSTEMİYLE İDDİANAME DÜZENLENDİ! 

Gazeteci Can Ataklı, 25 Aralık 2023 tarihinde YouTube kanalında yaptığı bir programda kullandığı ifadeler nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla başlatılan soruşturmanın tamamlandığı bildirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ataklı'nın Pençe Kilit Harekatı bölgesindeki çatışmada şehit olan bir askeri babasının tepkisini sorması ve bu yanıtı eleştirmesi üzerine suçlamalar yöneltiliyor.

İddianamede, Ataklı'nın kullandığı ifadelerin, şehit ve şehit yakınlarına yönelik saygıyı azaltıcı ve düşmanlık duygularını tahrik edici nitelikte olduğu belirtilerek, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Ayrıca, Ataklı'nın videonun ardından sosyal medyada linç kampanyasına maruz kaldığı ve tehdit mesajları aldığı da iddianamede yer alıyor.

Ataklı'nın ifadesinde, söz konusu ifadelerin şehit babasına hakaret veya aşağılama kastı taşımadığını savunduğu belirtilirken, gazeteci, iddianamenin gazetecilik faaliyetlerini engellemek amacı taşıdığını iddia etti. Ataklı, 19 Mart'ta İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Pelle Duveblad: Irak'tan Bisikletle Diyarbakır'a Unutulmaz Bir Yolculuk
Kripto para borsası çöktü, ancak müşterileri paralarını fazlasıyla geri alacak!
Benzin İstasyonunda Son Anda Faciadan Dönüldü: Takla Atan Araç Büyük Felaketi Önledi!
Tiktok'tan Gelirini Sağlıyor! Avrupa Yakası ile adını duyurmuştu!
Müzisyen Kalben serbest bırakıldı