Gazeteci Nurcan Baysal’a hapis cezası

Gazeteci ve yazar Nurcan Baysal’ın Şırnak’ın Cizre ilçesindeki sokağa çıkma yasağında polislerin kullandığı evlerin durumuna ilişkin kaleme aldığı köşe yazısı üzerine açılan davanın karar duruşması görüldü.Baysal...

Gazeteci ve yazar Nurcan Baysal’ın Şırnak’ın Cizre ilçesindeki sokağa çıkma yasağında polislerin kullandığı evlerin durumuna ilişkin kaleme aldığı köşe yazısı üzerine açılan davanın karar duruşması görüldü.

Baysal savunmasında gazetecilik faaliyetlerini savunarak, “İnsanlık dışı tanık olduğum şeyleri haberleştirdim. Ben bu suça konu apartmana bizzat yanımda Mazlum-DER ve İnsan Hakları Vakfı’ndan bir heyetle gittim. Gördüğüm hususları yazımda kaleme aldım. O dönemki görevlilerin çoğu FETÖ’den gözaltına alındı. Suçlarının araştırılması amacıyla yazıyı kaleme aldım. Yazıyı anayasal hakkım ve kişilerin haber alma hakkı çerçevesinde kaleme aldım'' dedi.

Artı gerçek gazetesinde yer alan habere göre, Baysal’ın avukatı Reyhan Yalçındağ, savunmasının ardından müvekkilinin beraatini talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti ise Baysal hakkında ''emniyet teşkilatını alenen aşağılama’ gerekçesiyle 1 yıl hapis cezasına hükmetti. Mahkeme son olarak, cezanın 10 aya indirilmesine ve hükmün 5 yıl denetim süresiyle ertelenmesine karar verdi.

ERİŞİM ENGELİ GETİRİLMİŞTİ
Baysal’ın 2016’da bölgede gözlemlerini kaleme aldığı yazı: “Cizre'deki evlerin içinden: 'Kızlar biz geldik siz yoktunuz' yazıları, yerlerde sergilenen kadın çamaşırları!..'' yazısına, Ankara 6. Sulh Ceza Hakimi Ali Ramazan Bilgisiçok'un kararı üzerine erişim engeli getirilmişti. 

Öte yandan Baysal, geçen günlerde sosyal medyadaki Afrin paylaşımları gerekçe gösterilerek de gözaltına alınmış, sonrasında serbest bırakılmıştı.

Yazar Nurcan Baysal 3 gün sonra serbest

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kastamonu'da Sulama Kanalında Başsız Ceset Bulundu: 3 Kişi Gözaltında
1 Milyon lira maaş alıyor! İsmail Küçükkaya canlı yayında gerçekleri açıkladı!
F.Bahçeli Futbolcularla İlgili Çarpıcı İddia ortaya atıldı! Fenerbahçe'de neler oluyor?
9. Yargı Paketi'nin ayrıntıları belli oldu: ‘Yeni tip casusluk’ suçları
Kavala ve Demirtaş siyasi nedenlerle içeri atılmışsa bu haksızlıktır