Gazeteci-yazar Murat Yetkin: Kendimizi kandırmayalım, Suriyelilerin dönmesi çok zor

En büyük sorumluluk kuşkusuz 2011’de Suriye iç savaşında taraf olmayı seçip şimdi durumu toparlamaya çalışan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a düşüyor

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Türkiye'deki Suriyelilerin ülkelerine dönme konusunun ekonomik kriz ardından seçim malzemesine dönüştüğünü belirterek, "Muhalefet partilerinin geri dönüşü sağlayacağız vaatleri de bir ölçüde Türkiye-Suriye barışına lakin asıl Suriye’de iç savaş ortamının sona erip yeni bir rejimin kurulmasına bağlı görünüyor. O da tek başına Türkiye’nin elinde değil." diye yazdı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın ülkenin her bölgesine hakim olamadığına dikkat çeken Yetkin, "Türkiye ülkenin dört bir yanına yerleşmiş Suriyeli (ve diğer) sığınmacıları toplayıp süngü zoruyla sınır dışı etmek gibi bir siyaset gütmeyeceğine göre ülkedeki Suriyelilerin varlığı konusunda daha kalıcı siyaset üretmek zorunda. Bu iktidar kadar muhalefet partileri için de geçerli.
Ancak en büyük sorumluluk kuşkusuz 2011’de Suriye iç savaşında taraf olmayı seçip şimdi durumu toparlamaya çalışan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a düşüyor." ifadelerini kullandı.

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

İstanbullular dikkat: Bugün bazı yollar trafiğe kapatılacak
Simge'den Beşiktaşlıları kızdıracak o açıklama!
Tunç: İsrail'in Gazze Saldırılarına Adalet Çağrısı
Güçlü Rüzgarın Etkisi Düzce ve Adana'da Hasara Neden Oldu
Dodurga-İskilip Yolunda Toprak Kayması: Çatlaklar Oluştu, Yol Tek Şeritten Açıldı