Gazeteciler değil, TIR'ları gönderenler yargılansın

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken karar için “MİT TIR’larıyla ilgili haber yapan gazetecilerin değil, o TIR’ları çetelere gönderenlerin yargılanmasının da yolunu açar'' dedi. Anayasa Mahkemesi (AYM) bugün, MİT TIR’larının...

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken karar için “MİT TIR’larıyla ilgili haber yapan gazetecilerin değil, o TIR’ları çetelere gönderenlerin yargılanmasının da yolunu açar'' dedi.
 
Anayasa Mahkemesi (AYM) bugün, MİT TIR’larının Suriye’ye silah ve mühimmat taşıdığını gösteren görüntüleri haberleştirdikleri için 93 gündür tutuklu bulunan Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün hak ihlali gerekçesiyle yaptığı bireysel başvuruları karara bağlamış ve “Hak ihlali var'' demişti. 
 
''Karar, tüm tutsaklar için emsal teşkil etmeli’
 
CNN Türk’ün haberine göre Baluken, bu haberi memnuniyetle öğrendiklerini dile getirerek, AYM’nin tespitinin son derece önemli olduğunu ve bu kararını kutlamak gerektiğini söyledi.
 
Karardan duyduğunu memnuniyeti dile getiren diğer bir isimse TBMM Başkanvekili Pervin Buldan oldu. Buldan, “Bu kararın şu anda cezaevlerinde bulunan tüm tutsaklar için emsal teşkil etmesini istiyorum'' dedi.
 
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de haksız yere tutuklanan Dündar ve Gül’e ilişkin kararı alan AYM üyelerini kutladığını söyledi.
 
AYM’nin kararına değinen AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ise kararı sevinçle karşıladıklarını ancan mahkeme kararları üzerinden partisinin itham edilmesinin doğru olmadığını savundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti’nin genel başkanı seçildi
Hakan Fidan, Riyad'a gidiyor
Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!
AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
Salona seyirci alınmıyor