Gazeteciler Günü'nde, Hatay'da hayatını kaybeden gazeteciler anıldı!

Depremin vurduğu Hatay'da hayatını kaybeden 10 gazeteci için anma yapıldı! 10 Ocak Gazeteciler Günü'nde unutulmadılar. Depremde yiten, gazeteciler..

10 Ocak Gazeteciler Günü'nde depremde hasar gören Hatayandi'de hayatını kaybeden 10 gazeteci de unutulmadı. Yüzyılın felaketinde hayatını kaybeden basın mensuplarına aileleriyle birlikte Kur'an-ı Kerim okundu.

HATAY GAZETECİLERİNİ ANDI!

Yüzyılın felaketinde Hatayandi'de 25 bin civarında kişi hayatını kaybetmiş, şehir neredeyse yerle bir olmuştu. Depremde ayrıca ilin farklı yerlerinde gazetecilik yapan 10 gazeteci de hayatını kaybetti. Bu yıl 10 Ocak Gazeteciler Günü Hatayandı'da hüzünlü bir an. Hatay Basın Derneği'nin Antakya bölgesindeki ofisinde hayatını kaybeden gazeteciler için anma programı düzenlendi. Programa depremde hayatını kaybeden gazetecilerin aileleri de katıldı. Hüzünlü anların yaşandığı gösteride Kur'an-ı Kerim okundu. Basın temsilcilerinin yanı sıra; Toplantıya Hatay Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, siyasi parti temsilcileri ve çeşitli dernek başkanları katıldı.

Hatay Basın Derneği Başkanı Hikmet Otuzbir, depremde hayatını kaybeden vatandaşları anarak konuşmasına başladı ve şunları söyledi: "Değerli basın temsilcilerimiz ve gazeteci dostlarımızın 10 Ocak'ı kutlu olsun. Hatay Basın Derneği olarak bugün 10 Ocak'ı kutlama değil anma günü olarak yaşamaya başladık. Çünkü depremde kayıplarımız ve şehitlerimiz oldu. Hem vatandaşlarımızı hem de basın mensuplarımızı kaybettik. Onlar için Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm basın personelimize başsağlığı diliyorum. Hazır işlerde motto edindiğimiz mesleği bugünden itibaren sürdüreceğiz. Çalışmalarımıza devam edelim. Aileleri bizim güvenimizdir..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Özel 'yeni anayasa' ile ilgili konuştu: "Çok uzağız"
Ankara'da trafiğe çıkacak olanlar için uyarı: Belirli yollar kapanacak
Selin Şekerci'den Kötü Haber Geldi!
Ex'ten Yine Olmadı! Jennifer Lopez ve Ben Affleck Boşanıyor!
Sosyal medyanın yeni fenomeni güvenlik çıktı! Hırsıza cilve yapan güvenlik viral oldu!