Gazetecilerden Bahçeli'ye Tepki: Bizi Tehdit Etmek Yerine Dosyayı Açıklasın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti davasında CHP ve Halk TV'yi hedef aldı. Gazeteciler, Bahçeli’nin açıklamalarına yanıt vererek katillerin yargılanmasından rahatsız olup olmadığını sordu.

MHP LİDERİ BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMALARI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti davasıyla ilgili olarak CHP ve Halk TV'yi hedef alarak sert ifadeler kullandı. Bahçeli, partisi grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Cumhur İttifakı Türkiye'nin geleceğidir" diyerek muhalefeti provokatörlükle suçladı. "Gerçekleri çarpıtarak katil arayanlar, timsah gözyaşları ile sabrımızı sınayanlar önce aynaya baksın" şeklinde sert bir dil kullandı. Bahçeli, Özgür Özel ve medya mensuplarını "4 soytarı muhabir" olarak nitelendirerek, "Milliyetçi Hareket Partisi'ni sorgulayamazsınız, sorgulatmayız" dedi.

GAZETECİLERDEN YANIT

Bahçeli’nin bu açıklamalarına karşılık, davayı takip eden gazetecilerden eleştiriler geldi. Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, Bahçeli’nin sözlerini yanıtlayarak, "MHP Lideri, Sinan Ateş’in katillerinin yargılanmasından neden rahatsız oluyor? Katilleri sorgulayanları neden hedef gösteriyor?" şeklinde sorular yöneltti. Ağırel, Bahçeli'nin tehditlerine rağmen, Sinan Ateş’in cinayet öncesi kendisine sunduğu dosyanın açıklanmasını talep etti. "Bizi tehdit etmek yerine keşke dosyayı açıklasa. Böylece hepimiz cinayetin nedenini anlasak" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ELEŞTİRİLER

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sincan Cezaevi Kampüsü'nde yaptığı açıklamada, mahkemenin hızlı karar vermeye çalıştığını belirtti. "Burada yalnızca tetikçiler var. Esas azmettiriciler gizlilik kararı olan dosyada yer alıyor" dedi. Özel, MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter'i doğrudan hedef alarak, "Buradaki 3-5 torbacı katile ceza verip, esas azmettiricileri cezalandırmazsanız bu iş olmaz" şeklinde sert bir eleştiride bulundu.

BAHÇELİ’NİN DİLİ VE CİNAYET DAVASI

Murat Ağırel, Bahçeli'nin kullandığı dilin cinayetin azmettiricisi olarak yargılanan Tolgahan Demirbaş tarafından da kullanıldığını ifade etti. "Sinan Ateş’in katili Eray Özyağcı, bize silah işareti yaptı" diyen Ağırel, olayların kamuoyunda nasıl yankı bulduğuna dikkat çekti.

SELMA ATEŞ’İN AÇIKLAMALARI

Sinan Ateş'in ablası Selma Ateş Kazanç, kardeşinin öldürülmeden önce Bahçeli'ye bir dosya sunduğunu belirtti. Tele1 TV'ye konuşan Kazanç, "Sinan Ateş, Devlet Bahçeli'ye ne sundu? Bu dosyada ne vardı?" diye sordu. Bu ifadeler, cinayetle ilgili soru işaretlerini derinleştirirken, Bahçeli’nin tutumu üzerinde de tartışmalara yol açtı.

"DÖRT SOYTARI MUHABİRDEN' BİRİYİM"

Cumhuriyet gazetesinin bir diğer yazarı Barış Pehlivan ise X hesabından yaptığı paylaşımda, Bahçeli'nin sözlerinin yer aldığı videoyu alıntılayarak, "Dört soytarı muhabirden' biriyim. Kayda geçsin" notunu düştü. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.