Gazetecilerin evlerine polis baskını

Kayyum atanan Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin çalışanlarının evlerine gece saatlerinde yapılan polis baskınında 4 gazeteci gözaltına alındı.

İstanbul’da geçtiğimiz hafta düzenlenen baskın düzenlenerek kayyum atanan ve 25 çalışanı gözaltına alınan Özgürlükçü Demokrasi gazetesi ve Gün Matbaacılık’a yönelik operasyon sürüyor. Devam eden operasyonlarda dün gece de bazı gazete çalışanlarının evlerine özel harekat ve güvenlik şube polisleri tarafından baskın yapıldı.

Gece saat 00.00 ile 03.00 saatleri arasında yapılan baskınlarda edinilen bilgilere göre şu ana kadar Reyhan Hacıoğlu, Pınar Tarlak, Hicran Urun ile gazetenin eski çalışanlarından Mehmet Beyazıt gözaltına alındı. Gözaltı gerekçelerine ilişkin bilgi verilmezken polisler tarafından soruşturmada “gizlilik” kararı olduğu belirtildi. Gazetecilerin adreslerinde yapılan aramalar sırasında polislerin cinsiyetçi söylemlerde bulunduğu ve evlerde bulunan birçok eşyaya el koyduğu öğrenildi. Gazetenin editörlerinden Reyhan Hacıoğlu’nun kaldığı evde yapılan aramada, haber takibi sırasında kullanılan gaz maskesi, Özgürlükçü Demokrasi gazetesinin kimi sayıları, kitap, mektup ve fotoğraflara el konulduğu belirtildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

MG'den elektrikli hiper otomobil modeli: 0'dan 100'e 1,9 saniye
Honda'dan Kanada'ya 11 milyar dolarlık yatırım teklifi: Elektrikli araç ve batarya tesisi kuracak
Toyota, 2023 yılında 10,1 milyonluk üretim hedefini yakalayamadığını açıkladı
Volkswagen'den Çin'e özel elektrikli model
Bilim insanları saniyeler içinde şarj olabilen batarya ürettiğini açıkladı