Gazi mahallesinde 'abluka' protestosu

İstanbul Gazi mahallesinde toplanan bir grup eylem yaptı. Gazi Cemevi önünde bugün saat 13.00’de toplananlar, “Mahallemize, inancımıza, kültürümüze sahip çıkıyoruz. Polis terörüne son'' pankartı açtılar.Eyleme katılan...

İstanbul Gazi mahallesinde toplanan bir grup eylem yaptı. Gazi Cemevi önünde bugün saat 13.00’de toplananlar, “Mahallemize, inancımıza, kültürümüze sahip çıkıyoruz. Polis terörüne son'' pankartı açtılar.

Eyleme katılan Alevi dernekleri adına basın açıklamasını Mustafa Can yaptı. Can, darbe girişiminin ardından emek ve demokratik kitle örgütlerine saldırı olduğunu öne sürdü. Solcu ve demokrat kamu çalışanlarının da görevden uzaklaştırıldığını belirten Can,''Demokrat kamu çalışanı avına başlanmış 15 bin eğitimci işinden edilmiştir'' dedi.

15 Temmuz’dan sonra Alevi dergah ve cemevlerinin tehdit edildiğini ifade eden Can, “Ülkedeki konsept, sol ve demokratik yapısı ve Kürt Alevi yoğunluğu olan mahallemiz hedef gösterilerek abluka altına alınmıştır'' ifadelerini kullandı.

Polisin ''ideolojik’ şarkılarla gezdiğini kaydeden Can, uzun namlulu silahlarla esnaf ve halkın tehdit edildiğini iddia etti. Can, Gazi mahallesindeki polis baskısının son ermesini istediklerini söyledi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kızılcık Şerbeti'nin Giray'ı Kaan Taşaner'den Feyza Civelek'e Öyle Sözler Etti Ki!
Gözleriniz Ne Kadar Keskin? Fotoğraftaki Komandoyu Kaç Saniyede Bulabileceksiniz?
Memur ve Emekli Maaş Zam Hesabı Yeniden Değişti! Zam Oranları Ne Olacak?
ATM'de Para Kabusu! Bazı Banknotlar Kabul Edilmiyor mu?
Yatağınızda Rahatlarken Para Kazanma Fırsatı! Araştırmaya Katılın