Gazi Mahallesi’nde polis kurşunu ile öldürülen gençlerin davasına çağrı: Adalet istiyoruz!

İstanbul Sultangazi’deki Gazi Kent Ormanı çıkışında 'dur ihtarına uymadıkları' gerekçesiyle polisin ateş açması sonucunu hayatını kaybeden Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul’un davası öncesi İnsan Hakları Derneği (İHD)...

İstanbul Sultangazi’deki Gazi Kent Ormanı çıkışında 'dur ihtarına uymadıkları' gerekçesiyle polisin ateş açması sonucunu hayatını kaybeden Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul’un davası öncesi İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde aileler açıklama yaptı.

DAVAYA KATILIM ÇAĞRISI
Geçtiğimiz yıl 14 Nisan’da Gazi Kent Ormanında bağlama çalıp eğlenen 5 çocuk, araçla parktan ayrıldıkları sırada polislerin silahlı saldırısına maruz kalmışlardı.
Saldırıda Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul hayatını kaybetmiş, diğer çocuklar ise yaralanmıştı. Yaralı çocuklardan biri ifadesinde “Aracın açık camından polisler bizi gördü, çocuk olduğumuzu gördü yine de ateş etti'' demişti. 2 çocuğun ölümüne, 3 çocuğun da yaralanmasına sebep olan ve tutuksuz yargılanan 4 polis hakkında açılan davanın ilk duruşması 21 Mart’ta İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Ölen ve yaralanan çocukların aileleri ile davanın avukatları İHD İstanbul Şubesi’nde gerçekleştirdikleri basın açıklamasında davaya katılım çağrısı yaptı. 

İlk sözü alan davanın avukatlarından Seyit Sönmez, dosyadaki tüm delillerin kasten öldürme suçunun varlığını gösterdiğini ancak savcılığın, polislerin öldürme kasıtlarının olmadığını ortaya koyan bir iddianame hazırladığını ifade etti. Sönmez, “Sanıkların aklanmaya çalışıldığını iddia ediyoruz. Gizlilik kararı ve yayın yasağı ile birlikte ortaya çıkan iddianame akıllara bir kez daha cezasızlıkla sonuçlanan bir süreç mi yaşanacak sorusunu getirmiştir'' diye konuştu.

'ADALET BEKLİYORUM'
Ardından konuşan Barış Kerem’in annesi Melike Altınışık, şunları söyledi:
“1 yıl sonra zerre kadar umudum olmasa da adalet bekliyorum. Bu çocuk katilleri mahkemeye gelecekler mi bilmiyorum. Ama gelirlerse gözlerinin içine bakarak, ''Çocuklarımızı neden bizden aldınız’ diye sormak istiyorum.'' Oğuzhan Erkul’un annesi ise Seyran Erkul ise, “Ben adalet istiyorum'' dedi.
Açıklamaya katılan HDP Milletvekili Erdal Ataş da, güvenlik güçlerine dönük cezasızlık politikasının OHAL ile birlikte arttığına dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Diyanet: Haftanın dört günü biftek, bonfile, rosto, iskender gibi etli yemekler ana yemek olacak
İliç’teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
Dönünce onlarla canlı yayında hesaplaşacağım
“Fotoğraf paylaşmayın”
Evlilik hazırlığındaki Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı'dan ilk paylaşım