Gaziantep'in Dev Mobilya Firması Konkordato İlan Etti! Neler Oluyor?

Gaziantep'in önde gelen mobilya firmalarından As Mobilya, yüksek enflasyonun maliyetleri artırmasıyla konkordato ilan etti. Şirket 3 ay geçici mühlet aldı, mahkeme atanan komiserin denetimiyle süreç devam edecek.

Gaziantep’in önde gelen mobilya ve dekorasyon firmalarından As Mobilya, ekonomik zorluklar nedeniyle konkordato ilan etti. Yüksek enflasyonun etkisiyle maliyetleri artan firma, iflasın eşiğine gelerek mali yapısını korumak adına bu sürece başvurdu. Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından verilen karara göre, şirket 3 ay süreyle geçici mühlet alacak ve bu süre boyunca mahkemenin atadığı komiserin denetiminde olacak.

KONKORDATO SÜRECİ BAŞLADI

As Mobilya’nın konkordato talebi, 17 Ekim 2024 itibarıyla kabul edilerek Resmi Gazete’de yayımlandı. Süreç, 15 Ekim 2024 tarihinde açılan dava ile başlatıldı. Firmanın 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren önemli bir marka olması nedeniyle, bu karar yerel ekonomide yankı uyandırdı. Şirketin ödemeleri, bu süreç boyunca konkordato komiserinin onayına tabi olacak ve alacaklıların da 7 gün içinde itiraz etme hakkı bulunacak. 26 Aralık 2024 tarihinde yapılacak duruşmada ise mahkeme nihai kararı verecek.

FİRMANIN GELECEĞİ BELİRSİZ

Konkordato sürecinde mahkemenin vereceği nihai karar, As Mobilya'nın geleceğini belirleyecek. Firmanın mali yapısını yeniden düzene sokup faaliyetlerine devam edebilmesi, bu kritik sürecin nasıl yönetileceğine bağlı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.