Gaziantep'te hayvan katliamı! Sokak sokak gezerek kedileri zehirlemeye devam ediyorlar!

Gaziantep'te hayvan katliamı yaşanıyor. İki gündür devam eden zehirleme olaylarında, şehrin bir çok bölgesinde çok sayıda kedi, kimliği belirsiz kişilerce zehirlenerek öldürüldü.

SULTAN KORKMAZ- ABC ÖZEL

Gaziantep'te hayvan katliamı yaşanıyor. İki gündür devam eden zehirleme olaylarında, şehrin bir çok bölgesinde çok sayıda kedi, kimliği belirsiz kişi yada kişilerce zehirlenerek öldürüldü. 

Canpati Derneği yönetim kurulu başkanı Cansu Karabacak'ın verdiği bilgilere göre, dün Gaziantep ili içerisinde çok sayıda kedi kimliği belirsiz kişi yada kişilerce fare zehri ile zehirlenerek öldürüldü.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken bugün de yine çeşitli mahalle ve bölgelerden zehirleme haberi geldi.

Valilik olayla ilgili araştırmaların sürdüğünü duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, "İlimizde zehirlenen kedilerle ilgili arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu üzücü olayın faillerini bulup adalete teslim etmek boynumuzun borcudur..." dedi.

 

Kedileri zehirleyen kişi yada kişilerin geceden sabaha kadar mahalle mahalle dolaşarak hayvanları zehirlediği düşünülüyor. 

Dün yaşanan zehirleme olayında, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Gaziantep'te 13 kedinin zehirlenerek öldürüldüğünü duyurarak hayvan hakları yasasının bir an önce çıkarılması gerektiğini söylemişti.

Katliam, Gaziantep'te hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Hayvanseverler tarafından kurulan Canpati Derneği, herkesi kendi besleme bölgesinde bulunan hayvanlara sahip çıkmaya çağırdı. 

Deneğin sosyal medya hesaplarına çok sayıda ölü kedi ihbarı gelmeye devam ediyor. Resmi makamlardan edinilen bilgiye göre olayla ilgili soruşturmalar sürüyor.

Hayvanları zehirleyen kişi ya da kişiler hakkında görgü tanığı yada kamera kayıtları ise henüz ortaya çıkmadı.

Zehirlenen kedilerin bir çoğu ölürken son anda kurtulanlar ise veteriner kliniğinde tedavi altına alındı. Canpati Derneği, söz konusu hayvanların fotoğraflarını sosyal medyadan yayarak yardım kampanyaları düzenlediklerini iddia eden kişilere karşı ise hayvanseverleri dikkatli olmaya çağırdı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Davutoğlu'nun İsrail ile ticareti protesto için planladığı yürüyüşün iptal edildiği açıklandı
Airbnb, Yukarı Bak Filminin İkonik Uçan Evinin Gerçek Bir Replikasını İnşa Ediyor
Mahalle Ortasında Büyük Kavga! Hazal Kaya'nın Annesi Kiracıyı Evden Kovdu!
AK Parti zenginlerden mi yoksullardan mı yana?
'Halkı aptal yerine mi koyuyorsunuz?'