Gazipaşa'da Caretta Carettalar İçin Gönüllü Nöbeti: Yumurtlama Dönemi Koruma Altında

Gazipaşa'da caretta carettaların yumurtlama dönemi yoğun geçiyor. Gönüllü gençler, sahilde gece boyu nöbet tutarak yumurtlama alanlarını koruma altına alıyor. Yavruların 50 gün sonra çıkması bekleniyor. Koruma çalışmaları, carettaların güvenliğini sağlamayı amaçlıyor.

Gazipaşa'da, geçen yıla göre iki kat artan caretta carettaların yumurtlama döneminde çeşitli önlemler alınıyor ve gönüllü gençler sahilde gece boyu nöbet tutarak bu değerli deniz kaplumbağalarının güvenliğini sağlıyor. Koru Sahili'ne gelen caretta carettalar, kazdıkları çukurlara yumurtalarını bırakırken gönüllüler, yuva alanlarını taş ve çubuklarla çevreleyerek koruma altına alıyor. Yavruların ortalama 50 gün sonra yumurtadan çıkıp denize ulaşması bekleniyor.

Gazipaşa'da, geçen yıla göre iki kat artan caretta carettaların yumurtlama döneminde sorun yaşamaması için çeşitli önlemler alınıyor. Gönüllü gençler, sahilde gece boyu nöbet tutarak caretta carettaların güvenliğini sağlıyor.

Akşam saatlerinde Gazipaşa'nın Koru Sahili'ne gelen caretta caretta, sahile çıkıp kendisine uygun bir yer bulduktan sonra, 50-60 santimetrelik bir çukur kazarak yumurtalarını bıraktı.

KORUMA ALTINA ALINDI

Gönüllüler, caretta carettanın yumurtlama anının sona ermesinin ardından yuva alanını taş ve çubuklarla çevreleyerek koruma altına aldılar.

Yavru caretta carettaların yumurtadan ortalama 50 gün sonra çıkıp denize ulaşması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.