Gazze saldırıları İsrail'in borcunu 2023'te iki katından fazlaya çıkardı: Maliyeti fazla oldu

Beypazarı İçecek Pazarlama AŞ tarafından yapılan açıklamada, İsviçre'den gelen son açıklamalarla gündeme gelen iddialar hakkında bir açıklama yapıldı. Açıklamada, bu durumun İsviçre'nin mevzuatındaki farklılıklardan kaynaklandığı ifade edildi.

İsrail ve Hamas arasındaki çatışma 7 Ekim'den bu yana devam ederken, kaybeden sivil sayısı artıyor. Tel Aviv'in 2023 borçlanma miktarının önceki yıla göre iki katından fazla olduğu belirtiliyor.

MALİYETİ FAZLA OLDU

İsrail Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 2022'de 17 milyar dolar borç alındı, ancak 2023'te bu miktar 43 milyar dolara çıktı. 2023'te alınan borcun yarısı, İsrail'in Ekim ayında Gazze'ye saldırı başlatmasından sonra gerçekleşti.

67 MİLYAR DOLAR MALİYETİ OLDU

İsrail Merkez Bankası'nın son raporuna göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının maliyeti yaklaşık 67 milyar dolara ulaşacak ve bu, İsrail'in savaş tarihindeki en yüksek maliyet olacak. Ulusal kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in 31 Mart'ta yayınladığı rapora göre, bu sayı İsrail'in kuzeyindeki Hizbullah ile yaşanan gerilimden kaynaklanan hasarları içermiyor. Kuzeydeki gerilimin artmasıyla bu sayının iki katına çıkması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kiracıları Koruyan Kira Sınırı Sona Eriyor: Yüzde 25 Artış Uygulaması Kaldırılıyor!
Toshiba Mali Zorluklarla Mücadele Ederken 4 Bin İşçiyi İşten Çıkaracak
Sandık Kokusu'nda Büyük Ayrılık!
Bursa'da ihtiyaç sahibi emeklilere 2 bin TL destek sağlanacak
İmamoğlu, İtalya'ya 45 gazeteciyle birlikte seyahat etti