Gazze Şeridi'ne Liman İnşası İçin ABD Donanması'na Ait Gemi Filosu Yola Çıktı!

İnsani yardımların deniz yoluyla Gazze'ye ulaştırılması için ABD Donanması'na ait dört gemi, Virginia eyaletinden hareket ederek Gazze Şeridi kıyısında bir liman inşa etmek üzere yola çıktı. İşte detaylar..

Gazze Şeridi kıyısında insani yardımların deniz yoluyla ulaştırılması için adım atıldı. ABD Donanması'na ait dört gemi, Virginia eyaletinden yola çıkarak Gazze Şeridi kıyısına bir liman inşa etmek üzere hareket etti.

Tuğgeneral Brad Hinson, gazetecilere yaptığı açıklamada, yardımların büyük gemilerden küçük gemilere aktarılması için bir açık deniz platformu ve karaya çıkarılması için bir iskeleden oluşacak yeni tesisin "60 gün içinde" faaliyete geçmesinin beklendiğini belirtti.

Operasyonda 7. Ulaştırma Taburu'ndan ortalama 500 askerin yer alacağını açıklayan Hinson, "Bu askerler, zorlu deniz koşullarında yardım operasyonlarını desteklemek için özel olarak eğitildi ve bu tür görevler için hazırlık amacıyla pek çok tatbikata katıldılar" şeklinde konuştu.

Güney Kıbrıs'tan ise Gazze'ye ilk yardım gemisi yola çıktı. İspanyol sivil toplum kuruluşu Open Arms'a ait olan gemi, Larnaka Limanı'ndan hareket ederek sabah saatlerinde Gazze Şeridi'ne doğru yol aldı. Gemide, ABD merkezli yardım kuruluşu World Central Kitchen (WCK) tarafından sağlanan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin finanse ettiği 200 tonluk yardım malzemesi bulunuyor. Geminin Gazze Şehri'nin güneyindeki bir WCK iskelesine yanaşması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Putin'in Yeni Kabine Atamaları: Rusya'da Hükümet Değişiklikleri
Gazze'de İsrail Saldırıları Devam Ediyor: Son 24 Saatte 63 Filistinli Hayatını Kaybetti
İsrail'deki Hapishanelerde Tutulan Filistinli Kadınların Zorlu Şartları
Rusya'nın Son Aylardaki Yanlış Hava Operasyonları: Kendi Şehrine 20'den Fazla Bomba Fırlattı
Hollywood'un "B Film Kralı" Roger Corman, 98 Yaşında Hayatını Kaybetti