Gazze'de atık sularda çocuk felci virüsü tespit edildi

Gazze Sağlık Bakanlığı, altyapı tahribatı nedeniyle atık sularda çocuk felci virüsü tespit edildiğini açıkladı. Binlerce kişi risk altında. Sağlık felaketini önlemek için temiz su, kanalizasyon onarımları ve nüfus yoğunluğunun azaltılması çağrısı yapıldı.

Gazze Sağlık Bakanlığı, altyapı tahribatı ve kirlenmiş su nedeniyle çocuk felcine neden olabilecek virüslerin tespit edildiğini duyurdu. Bu durum, binlerce kişinin ciddi risk altında olduğunu ortaya koydu. Sağlık krizinin önüne geçmek için acil olarak temiz su sağlanması, kanalizasyon sistemlerinin onarılması ve nüfus yoğunluğunun azaltılması çağrısında bulunuldu.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile işbirliği içinde yürütülen atık su analizlerinin sonuçlarını açıkladı. Yapılan incelemeler, altyapı tahribatı nedeniyle çocuk felcine yol açabilecek virüslerin halkın yaşadığı bölgelerde ve çadırlar arasında biriken sularda bulunduğunu ortaya koydu. Bu durum, binlerce kişinin çocuk felci riskiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

Açıklamada ayrıca, suyun azlığı, kanalizasyon suyuyla kirlenme, tonlarca çöp birikimi ve İsrail'in temizlik maddelerinin girişini engellemesinin, ciddi bir sağlık krizi yaratabileceği uyarısında bulunuldu. İsrail'in saldırılarının derhal sona ermesi, temiz suyun sağlanması, kanalizasyon hatlarının onarılması ve yerinden edilmiş kişilerin yaşadığı bölgelerdeki nüfus yoğunluğunun azaltılması çağrısı yapıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.