Gazze'de bir çocuk daha açlıktan hayatını kaybetti

Gazze'de bir çocuk daha yetersiz beslenme sebebiyle yaşamını kaybetti. Muhammed Ebu Kulub adlı çocuğun cansız bedeni El Aksa Hastanesi morguna götürüldü. Gazze'de ölüm haberlerinin sonu gelmiyor. Çocuklar her gün açlıktan..

İsrail saldırılarının hedefi olan Gazze Şeridi'nde bugün bir çocuk daha açlıktan hayatını kaybetti.

Cabir Muhammed Ebu Kulub, İsrail'in yardımları engellediği ve büyük bir insani felakete yol açtığı Gazze'nin Deir el-Balah kentinde yetersiz beslenmeden öldü.

Küçük Muhammed'in cansız bedeni Mescid-i Aksa Hastanesi morguna kaldırıldı.

İsrail, BM Güvenlik Konseyi'nin acil ateşkes çağrısı yapan kararına karşı çıktı ve Hamas'ın 7 Ekim 2023'teki saldırısından bu yana Gazze Şeridi'nde devam eden acımasız saldırılar nedeniyle uluslararası kınama cezası aldı.

Yerel sağlık yetkililerine göre o tarihten bu yana Gazze'de çoğu kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık 38 bin Filistinli öldürüldü.

İsrail'in savaşının üzerinden sekiz aydan fazla zaman geçmesine rağmen Gazze Şeridi'nin büyük bir kısmı gıda, temiz su ve ilaç ablukası altında harabe halinde kalıyor.

Uluslararası Adalet Divanı İsrail'i soykırımla suçluyor ve mahkemenin son kararı, Tel Aviv'in, 6 Mayıs işgalinden önce bir milyondan fazla Filistinlinin savaştan kaçtığı Refah'taki operasyonlarını derhal sonlandırmasını emrediyor..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.