Gazze'de bir haftada 4 çocuk daha "açlıktan" hayatını kaybetti

Gazze'de açlık savaşı! Gazze'de bir hafta içinde 4 çocuk açlığa dayanamadı ve hayatını kaybetti! Gazze'de hayatını kaybeden çocuklara yenileri ekleniyor. Gazze savaştan kurtulsa, açlıktan kurtulamıyor..

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdürdüğü ve yardımların ulaşmasını engelleyerek büyük bir "insani felakete" neden olan Gazze Şeridi'nde geçen hafta 4 çocuğun daha öldüğü bildirildi.

Gazze Şeridi'nin kuzey kesimindeki Kemal Advani Hastanesi müdürü Hüsam Ebu Safiye, düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: "Son birkaç saatte hastanede yetersiz beslenmeden ölen bir çocuğumuz oldu." söz konusu

Geçen hafta yetersiz beslenme nedeniyle hastaneye kaldırılan 4 çocuğun hayatını kaybettiğini bildiren Abu Safiye, son iki haftada 250 çocuğun yetersiz beslenme ve dehidrasyon nedeniyle hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

Abu Safiye, İsrail'in yaşadığı zorluklara ve sağlık ekipleri ile tesislerin hedef alınmasına rağmen, özellikle enfeksiyon ve salgın hastalıkların yanı sıra açlık ve ölümler karşısında Gazze halkına her zaman destek olmaya devam ettiklerini söyledi. Gazze'nin kuzeyini çevreleyen.

Uluslararası kuruluşlara, Gazze'nin kuzeyinde gıda, içme suyu, yakıt ve atık toplama ekipmanlarının girişi de dahil olmak üzere yardım çalışmalarını hızlandırma çağrısında bulunan Abu Safiye, şunları söyledi: "Önümüzdeki günlerde daha fazla hasta gelecek ve acı çekenler olacak. Kronik hastalıklardan şehit olarak öleceğiz." "Potansiyel bir sağlık felaketiyle karşı karşıyayız." dedi.

17 Haziran'da Gazze hükümetinin medya ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail ve ABD yönetiminin insani yardım ve gıda konularını Gazze'deki sivillere karşı siyasi baskı aracı olarak kullandığı, açlığı artırdığı ve kasıtlı olarak kötüleştirdiği iddia edildi. insani durum.

Çevre Kurumu 3 Haziran'da yaptığı açıklamada Gazze'de 3.500 çocuğun açlıktan öldüğünü duyurdu.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15.694'ü çocuk ve 10.279'u kadın olmak üzere 37.551 Filistinli öldürüldü, 85.911 kişi de yaralandı.

Binlerce ölü hâlâ enkaz altındayken sivil altyapı da yok ediliyor, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınıyor..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.