Gazze'de Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü'ne saldırı: 12 ölü, 500 yaralı

Filistinliler altı hafta sürmesi planlanan Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü adlı eylem nedeniyle sınır bölgelerinde çadırlar kurmuştu.İsrail ordusu altı farklı yerde 'isyanların' başladığını ve 'ana azmettiricilere' ateş...

Filistinliler altı hafta sürmesi planlanan Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü adlı eylem nedeniyle sınır bölgelerinde çadırlar kurmuştu.

İsrail ordusu altı farklı yerde 'isyanların' başladığını ve 'ana azmettiricilere' ateş açtığını açıkladı. Filistin medyası sınırda 7 bin kişinin, AFP ise en az 10 bin kişinin protestoya katıldığını bildiriyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail tarafından açılan ateş sonucu en az 12 kişinin öldüğünü 500 kişinin yaralandığını açıkladı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta gösteri öncesinde düzenlenen bir İsrail saldırısında da bir Filistinli çiftçi öldürüldü. İsrail Ordusu, "sınır tellerinin yakınındaki şüpheli faaliyetleri nedeniyle bir tankın iki şüpheliye ateş açtığını" duyurdu. Gazze Şeridi'ni denetimi altında tutan Hamas, İsrail'i Filistinlileri eyleme katılmaktan caydırmak amacıyla saldırı düzenlemekle suçladı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı protesto eyleminin "İsrail'le çatışma çıkartmak için kasti bir girişim" diye niteledi ve "çıkabilecek çatışmaların tek sorumlusunun Hamas ve eyleme katılan diğer Filistinli örgütler olduğunu" savundu.

Filistinli yetkililer, öldürülen Filistinli çiftçinin 27 yaşındaki Ömer Samour olduğunu ve bir kişinin de yaralandığını söyledi.

Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü eylemi bugün başlayacak. Filistinlilerce Toprak Günü olarak anılan 30 Mart, 1976'da topraklarına el konulmasını protesto eden altı Filistinli eylemcilinin İsrail güvenlik güçlerince öldürülmesinin yıldönümü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Iraklı ünlü TikTok fenomeni öldürüldü! Son dakika!
İspanyol sanatçılar ve aydınlar Filistin'e destek için Madrid'de bir araya geldi
ABD istihbaratı, Navalni'nin ölüm emrini Putin'in vermediğini tespit etti
Japonya, Fuji Dağı'ndaki turist sorununa çözüm arıyor: Fotoğraf noktalarına bariyer çekilecek
Bu Marka Maden Suyunu Sakın İçmeyin: İçinde Dışkı Tespit Edildi!