Gazze’de can kaybı 29 bin 878’e yükseldi: Filistin - İsrail arasında sular durulmuyor

İsrail'in Gazze Şeridi'nde devam eden saldırıları sonucunda son 24 saat içinde 96 kişinin hayatını kaybettiği ve 172 kişinin yaralandığı bildirildi. Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, saldırılar sonucunda toplamda 29 bin 878 kişi hayatını kaybederken, 70 bin 215 kişi de yaralandı.

Gazze Şeridi'nde Ramazan ayı öncesinde beklenen ateşkesin gerçekleşmemesiyle İsrail, Filistinlileri hedef almaya devam ediyor. Son 144 gündür devam eden saldırılarda İsrail ordusu, yerleşim bölgelerinden hastanelere ve mülteci kamplarına ayrım gözetmeksizin saldırılar düzenleyerek can kayıplarının artmasına neden oluyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, son 24 saat içinde İsrail'in gerçekleştirdiği 11 saldırıda 96 kişi hayatını kaybetti, 172 kişi ise yaralandı. Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana yaşamını yitirenlerin sayısı 29 bin 878'e yükselirken, yaralı sayısı ise 70 bin 215'e çıktı. Ambulans ve sivil savunma ekiplerinin zorluklarla karşılaştığı olaylarda çok sayıda kişinin enkaz altında olduğu ve arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtiliyor.

BİR HAFTA İÇİNDE GEÇİCİ ATEŞKES OLABİLİR

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze’de ateşkes konusuna ilişkin bir televizyon kanalında açıklamalarda bulundu. Biden'ın açıklamasında  "Her şeyden önce (Gazze’deki) rehinelerin serbest bırakılması gerekiyor. İsrailliler, tüm rehineleri kurtarmamız için bizlere zaman kazandırmak amacıyla Ramazan ayında (Gazze’de) faaliyette bulunmamayı kabul etti. Eğer geçici ateşkesi sağlamayı başarırsak iki devletli bir çözüme ulaşma sürecine sahip olabileceğimiz bir yönde ilerleyebileceğiz" ifadeleri yer aldı. Ateşkes konusunda çalışmaların devam ettiğini belirten Biden, önümüzdeki pazartesiye kadar ateşkes sağlanabileceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi yaşamını yitirdi
Moda devi iflas etti 1500 kişi işinden olacak!
Kanada istihbaratından TikTok uyarısı geldi!
Gazze'de İsrail'in Sınır Kapılarını Kapatmasıyla İnsani Kriz Derinleşiyor
Azerbaycan ve İran Liderleri Sınır Projelerinin Açılışını Gerçekleştirdi