Gazze’de can kaybı 30 bin 878'e yükseldi!

Son 24 saat içinde İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 78 Filistinli daha hayatını kaybetti. Bu son kayıplarla birlikte, 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki toplam can kaybı sayısı 30 bin 878'e yükseldi.

İsrail güçleri, 154 gündür Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sürdürmekte, bu süre zarfında yardım tırlarının girişine izin verilmemesi nedeniyle Gazze halkı, açlık ve İsrail'in saldırılarıyla mücadele etmek zorunda kalmaktadır. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, son 24 saat içinde İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği 8 saldırıda 78 kişi hayatını kaybetmiş, 104 kişi ise yaralanmıştır.

Açıklamada, Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana yaşamını yitirenlerin sayısının 30 bin 878'e, yaralı sayısının ise 72 bin 402'ye yükseldiği bildirilmiştir. Ölenlerin yüzde 72'sinin kadın ve çocuk olduğu vurgulanarak, İsrail'in Gazze'deki ablukası altındaki sivil halka karşı ciddi bir insanlık ihlali gerçekleştirdiği kaydedilmiştir. Bu durum, uluslararası toplumun dikkatini çekmekte ve İsrail'in Gazze Şeridi'nde sivil halka yönelik uyguladığı baskıların sonlandırılması için çağrılar yükselmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşımakta olan helikopter kaza yaptı!
Slovakya Başbakanı Fico'nun Sağlık Durumu Hakkında Yeni Açıklamalar
Endonezya'da İbu Dağı'nda Meydana Gelen Volkanik Patlama: 7 Kasaba Tahliye Edildi
İsrail, 3 bin yardım tırının Gazze'ye ulaşmasını engelledi
Gazze'deki Çatışmalarda İsrail Askerlerinin Ölü ve Yaralı Sayısı Artıyor