Gazze'de çocuk felci aşısının ikinci turu 14 Ekim'de başlayacak!

Dünya Sağlık Örgütü, UNWRA ve UNICEF, Gazze'de 10 yaş altındaki çocuklara yönelik çocuk felci aşısı kampanyasının ikinci aşamasını başlattı. 500 binden fazla çocuğun hedeflendiği kampanya 3 gün sürecek. İlk aşamada aşılama oranı yüzde 90’a ulaştı. İkinci tur 14 Ekim’de başlayacak.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNWRA) ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) iş birliğiyle Gazze'nin orta kentlerinde 10 yaş altındaki çocuklara yönelik çocuk felci aşısı kampanyasının ikinci aşamasının başlatıldığı bildirildi.

İkinci turda 500 binden fazla çocuğun aşılanması hedefleniyor. Kampanya 3 gün sürecek ve sadece bir gün uzatma imkanı bulunuyor.

UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell, 10 Ekim'de sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ikinci turunun 14 Ekim'de başlayacağını ve İsrailli yetkililerle "bölgelere yönelik insani aralar" konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Gazze'de çocuk felcine karşı aşılama kampanyası, Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından 16 Ağustos'ta Gazze Şeridi'nde ilk çocuk felci vakasının tespit edildiğinin açıklanmasının ardından başlatıldı. DSÖ, Filistin Sağlık Bakanlığı, UNICEF ve UNWRA iş birliğiyle 10 yaş altındaki 600 binden fazla çocuğu kapsayan bu kampanya kapsamında, ilk tur 16 Eylül'de tamamlandı ve aşılama kapsamının yüzde 90'a ulaştığı bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.